НС: Чрез България е нанесен удар върху общоевропейската сигурност

4512
НС: Чрез България е нанесен удар върху общоевропейската сигурност

На 18 юли 2012 г. на летище Бургас бе извършено тежко терористично нападение, при което загинаха и бяха ранени мирни български и израелски граждани, се заявява в декларация на Народното събрание приета единодушно по повод атентата.

България е потресена. Нищо не може да оправдае смъртта и болката на невинни хора. Свидетели сме на безпрецедентен атентат в рамките на Европейския съюз. Подобен акт на територията на суверенна държава член на ЕС е провокация към усилията на демократичната общност за постигане на траен световен мир. Нанесен е удар чрез България върху общоевропейската сигурност.

Четиридесет и първото Народното събрание на Република България, като изказва своите най-искрени съболезнования на близките на загиналите и своето съпричастие към преживяното от пострадалите; като безусловно осъжда отнемането на невинни човешки животи и се прекланя пред гибелта на всички мирни хора, станали жертва на терористични атаки по света; като намира дейността на терористичните организации за една от най-сериозните заплахи за световния мир; като потвърждава ангажиментите на Република България към световната демократична общност в борбата с тероризма; декларира:

Категорично осъжда терористичния акт, извършен на 18 юли 2012 г. на летище Бургас. Изразява убеденост, че компетентните институции ще положат всички необходими усилия за разкриване на организаторите и извършителите на терористичния акт и последващото им изправяне пред съда. Изисква от правителството на Република България да окаже своевременна и пълноценна помощ за пострадалите и да предприеме необходимите мерки за гарантиране сигурността на всички български и чуждестранни граждани, се заявява в декларацията на Народното събрание.

Редактор: Георги Иванов

Плевнелиев: Ще направим всичко виновните да бъдат наказани

България ще направи всичко необходимо виновните за трагедията да бъдат справедливо наказани, каза президентът Росен Плевнелиев. В те...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com