Общини събират данъци с оркестър под прозореца

10126
Общини събират данъци с оркестър под прозореца

В опита си да съберат приходи в общинския бюджет кметовете прибягват до нетрадиционни решения. Някои от градоначалниците са решили да събират налозите от длъжниците със серенади под прозорците им. Тази информация разпространи зам.-шефът на Националното сдружение на общините Теодора Дачева, пише Новинар.

Инициатор на събирането на данъците с оркестър е община Сопот. Практиката в града на Иван Вазов започна още през 2010 година. Според Дачева тя има завиден успех и гражданите са започнали да плащат данъците си.

Общините прилагат и други подходи за събиране на просрочени  задължения. Много от тях изнасят списъци на длъжниците на видни места в градовете или селата или на своите страници в Интернет. Тези, които са спрели обслужването на длъжници, обаче са осъдени за дискриминация в административното обслужване.

Освен как да си събират данъците и таксите, експерти на сдружението учиха новоизбраните управници и как да съставят бюджетите си и как да прилагат законите в местната власт. Те трябва да познават и прилагат 53 закона и 73 стратегии за национално развитие.

НСОБ ще открие и регионални представителства, за да подпомага кметовете, беше съобщено на срещата. Това ще стане с проект, изпълняван заедно с организацията на общините в Норвегия.

Столична община погва длъжници

През миналата година след масирана акция срещу големите си длъжници Столичната община е събрала близо 100 млн. лв. стари борчове, а пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com