Плевнелиев полага пета клетва с 21 салюта

5247
Плевнелиев полага пета клетва с 21 салюта
Освен като държавен глава той се е обричал да служи вярно под знамената на родната армия, на двете си съпруги - Вероника и Юлияна, както и като министър в кабинета "Борисов"

Пета официална клетва ще положи в сряда президентът Росен Плевнелиев пред депутатите.

Освен като държавен глава той се е обричал да служи вярно под знамената на родната армия, на двете си съпруги - Вероника и Юлияна, както и като министър в кабинета "Борисов".

В тази сметка не влизат задължителните тържествени обещания да спазва правилата на чавдарската, пионерската и комсомолската организация, през които са преминали повечето връстници на новия президент.

Неизгодни договори на Плевнелиев виновни за хаоса със снега

Неизгодни договори, сключени преди година по времето на Росен Плевнелиев, са основната причина агенция "Пътна инфраструктура" пак да се...

За тържествената церемония в четвъртък Плевнелиев ще заложи на българското. Както и повечето си колеги министри начело с премиера и той предпочита костюмите на модна къща "Агресия".

За разлика от предшественика си Плевнелиев ще положи клетва с ръка върху Библията, така че освен пред хората и депутатите ще носи отговорност и пред Всевишния, пише в. "Стандарт".

Съпругата и децата на новия държавен глава няма да присъстват нито на клетвата в парламента в четвъртък, нито на церемонията в неделя. Изборите не са за първа дама или първо семейство, категоричен бе Плевнелиев още по време на битката за поста. Предпочитам те да стоят настрана и да водят нормален живот, обясни тогава той.

По протокол по време на предаването на властта не е задължително да присъства първата дама. При официалните визити в чужбина, където това е задължително, Юлияна Плевнелиева ще придружава президента, твърдят от екипа му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...