Пращат наши агенти на обучение на Острова

4131
Пращат наши агенти на обучение на Острова

Очаква се наши момчета от разузнаването и ДАНС да минават на обучение в спецслужбите на Великобритания. Това ще стане, след като премиерът Бойко Борисов и британският му колега Дейвид Камерън се срещнат на четири очи във вторник, предаде Стандарт нюз.

Генерала заминава на двудневно работно посещение в Лондон по покана на Камерън. Заедно с него ще бъде и икономическият министър Делян Добрев. Срещата между Камерън и Борисов е насрочена за 7 август на Даунинг стрийт 10.

ДАНС предотврати събрание на ислямска секта в Кърджалийско

След реакцията на Главно мюфтийство на мюсюлманите в България, агенти на ДАНС са предотвратили събрания на ислямската секта „Михр...

Премиерите ще обсъдят съвместните действия в борбата срещу тероризма и сътрудничеството между правоохранителните и специалните служби на Великобритания и България след атентата на летище Сарафово. Борисов и Камерън ще разговарят и за укрепването на политическия диалог между държавите, развитието на двустранните икономически отношения, общите интереси по въпроси от дневния ред на Евросъюза. 

Във Великобритания за предотвратяването на терористични актове отговарят министерството на вътрешните работи, министерството на външните работи, контраразузнаването Ми-5 и разузнаването Ми-6, антитерористичното полицейско подразделение SO15 и отделът по пресичане на финансирането на терористичните организации.

След атентатите в Лондон през 2005 година беше приет нов антитерористичен закон. Той въвежда нови видове престъпления - пряко или непряко поддържане на тероризма, разпространение на материали, които поддържат екстремизма, подготовка и обучение на терористични актове, изработване и използване на устройства, терористични заплахи, нарушение на границите на ядрени обекти и др.

Преди две години 100 наши полицаи преминаха обучение в академията в Симеоново под зоркия поглед на янки от Ел Ей и униформени от Скотланд ярд.

Плевнелиев: Истинската диверсификация в газовите доставки е връзката ни с Турция

По отношение на посредниците на газовите доставки и преговорите, които предстоят в края на 2012 г. между България и „Газпром&rdqu...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com