Премиерът вече и еколог, ще спасява блатните кокичета

4466
Премиерът вече и еколог, ще спасява блатните кокичета

След като в последните дни се изяви като шеф на волейбола, премиерът Бойко Борисов показа загриженост и за екологията в България.

"Другата седмица ще използваме да проверим как вървят двата лота на автомагистрала "Марица" след дъждовете и ще местим блатни кокичета. Ще ги взимаме от магистралата и ще ги посадим на 60 метра от нея".

Това казва премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание във вторник, което се проведе в Плевен. От стенограмата става ясно, че Борисов иска правителството да е в прекрасни отношения с еколозите.

"Знаем ги по бройка – 2605 блатни кокичета, под мъдрото наблюдение на еколозите ние лично с Лиляна Павлова ще садим. Също така каним Нона Караджова да ни наглежда, а може и тя да насади някое. Каним и Ивайло Московски", заявява премиерът Борисов.

След включването на транспортния министър Ивайло Московски, че растенията пречат освен на пътя и на жп линията, Борисов казва: "Така че, ще ги изместим всичките. Поканете еколозите, за да видят как стриктно всичко ще направим. Поканете ги, искам да сме в прекрасни отношения с еколозите и да се знае, че в България се строи най-екологично в цяла Европа, и от Америка, и от света също така, да се знае".

Бойко изкарал казармата на шоколад и малеби

На шоколад и малеби изкарал една година в казармата премиерът Бойко Борисов. Повечето момчета се научават по време на службата да ядат...

Наскоро при поредната си изненадваща проверка на магистрала "Хемус" Борисов пък заяви, че участъкът се бави и не се строи, защото в "горичката гнездят пилци".

"Има няколко щъркела в далечината, но другият трафик не ни пречи. Ние сме изключително коректни с всички еколози. В горната част сме много напред със строителството, а тук до юни да се излюпят и малките щъркелчета и да почваме този участък”, каза тогава Борисов.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество