Продължава обявеното вчера бедствено положение в Тетевен

4885
Продължава обявеното вчера бедствено положение в Тетевен
Училищата и детските градини са затворени и днес

Продължава обявеното вчера бедствено положение в община Тетевен. Училищата и детските градини са затворени и днес, има затруднения с телефонните връзки.

Шест аварийни групи работят по възстановяването на електричеството в населените места на общината, съобщи инж. Георги Дуцолов от ЧЕЗ - Разпределение, район Плевен. По думите му след като късно снощи бил отворен пътят към Черни Вит, Васильово и Дивчовото, електрозахранването се възстановява и там. До довечера ще бъдат в режим на работа всички трафопостове в населените места, но без ток ще останат отделни абонати, където има скъсани електропроводи от падналите дървета и клони.

Бедственото положение продължава

Остава в сила бедственото положение в община Тетевен. Повечето селища в района все още са без ток, въпреки тридневните усилия на аварий...

Снощи около 23.00 часа е възстановено електрозахранването във всички квартали на Априлци, днес екипите работят в две от махалите над село Черни Осъм. Наполовина е възстановено и електрозахранването в село Лесидрен, община Угърчин, ток имат вече и в село Славщица.

Кметът на община Тетевен Милен Милев заяви, че до всички населени места е възможно доставянето на хляб и хранителни продукти с различни превозни средства, единствено до село Бабинци те се доставят с коне, тъй като пътят все още не е отворен за превозни средства. По думите на Милев най-вероятно учениците няма да учат и утре, тъй като предвижването на училищните автобуси засега е затруднено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com