Прогноза за времето - 29 ноември (четвъртък)

7945
Прогноза за времето - 29 ноември (четвъртък)
Снимка: Getty Images/Guliver

Над Западна България и облачността временно ще се разкъса и намалее. В югоизточните райони валежите ще продължат и в следобедните часове и все още ще са умерени. Ще духа предимно умерен, по Черноморието силен, временно и бурен вятър от север-североизток и с него застудяването ще продължи. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са отрицателни - между минус 7° и минус 2°, по Черноморието и в крайните югозападни - малко по-високи. Максималните ще са от минус 5° - минус 2° в Северна България до минус 1° - 4° в Южна. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Евгения Егова.

По Черноморието ще остане ветровито със силен временно и бурен вятър от север-североизток. Валежите ще спират, най-късно вечерта в крайните южни райони, където ще са и от дъжд и от сняг. Температурите ще продължат да се понижават и максималните ще са от минус 1 по Северното до 5° по Южното Черноморие. Температурата на морската вода е 10-13°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Идва сняг и студ

От днес вечерта зимата започва в повечето райони на Северна и Източна България, където е обявен жълт код за снеговалежи и виелици. В те...

В планините в Западна България в сутрешните часове все още ще вали слаб сняг, но до обяд в повечето места ще спре, тогава и облачността временно ще се разкъса и намалее. Най-късно валежите ще спрат в планините в Източна България, там облачността през целия ден ще остане значителна. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Застудяването ще продължи и максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

В петък над много райони от Северна и Източна България облачността ще е значителна и на отделни места, главно в източните райони ще превалява сняг. Предимно слънчево ще бъде над Югозападна България, но сутринта в котловините ще бъде с мъгла. Вятърът ще отслабва, в Източна България ще бъде все още умерен до силен, от север; през нощта срещу събота в много райони ще стихне и минималните температури ще са ниски - между минус 15° и минус 10°, в Южна България до минус 5°. Дневните в Северна България ще остават под нулата – предимно между минус 7° и минус 2°, в Южна ще са между 0° и 5°. От запад ще се появи висока облачност. В неделя ще започне да се затопля, повече в планините и планинските райони. В западната и централната част на Дунавската равнина ниската облачност ще се задържа през целия ден и там максималните температури ще остават отрицателни, а в останалата част от страната дневните ще достигнат 2°-7°. Минималните ще са все още отрицателни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът отрече съдийка от кръга на Нотариуса да е решила дело на жена му

Времето утре - 30 март 2024 г.

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com