Прокуратурата е запорирала 14 млн. евро заради "ДжиПиГейт"

4752
Прокуратурата е запорирала 14 млн. евро заради "ДжиПиГейт"
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е запорирала парични преводи на стойност около 14 млн. евро на фирми и търговци около фирма "Джи пи груп". Това съобщи главният прокурор в Русе, където е на посещение заради случая с убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова.

Припомняме, че сигнали до прокуратурата за злоупотреби при разходване на евросредства бяха изпратени от вицепремиера Томислав Дончев и сайта "Биволъ", откъдето започна разследването.

Борисов прати всички споменати в разследването за "Джи Пи Груп" в отпуск

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите да отстранят държавните служителите и експертите, които са споменати в журналистическо ...

Цацаров обясни, че проверката на прокуратурата е прераснала в досъдебно производство, но обемът на работа е голям и разследването по случая продължава.

В средата на септември Софийската градска прокуратура възложи на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) проверка на публикация в "Биволъ", във връзка с която двама журналисти - български и румънски, бяха задържани край Радомир, докато работят по разследване за корупционни практики на "Джи Пи груп".

"Запорът на 14-те милиона евро е наложен, след като прокуратурата е упражнила правомощията си по Закона за мерките срещу изпирането на пари", увери днес главният прокурор, цитиран от "Дневник". В рамките на разследването се проверяват всички физически и юридически лица, посочени в сигнала на прокуратурата, без значение дали са търговци или неправителствени организации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com