Протест след гаврата на униформени с изнасилено момиче

10537
Протест след гаврата на униформени с изнасилено момиче
Над 150 младежи се събраха пред сградата на висшето училище, за да поискат обяснение

Студентите се надигат на протест след инцидента с изнасилено момиче пред Нов български университет.

Още вчера над 150 младежи се събраха пред сградата на висшето училище, за да поискат обяснение, повишаване на сигурността в района и засилване на осветлението.

Припомняме, че 23-годишна студентка бе изнасилена в нощта на 3 януари в тъмния район. Инцидентът предизвика още по-шумен отзвук заради гаврата на униформените в часовете след нанесената травма.

Момичето бе държано до 3 часа през нощта без да му бъде оказана медицинска помощ, а линейка така и не е бе повикана от полицаите. Вместо това те държаха 23-годишната жертва до 3 часа след полунощ на мястото, на което е била изнасилена.

Не бе повикан и медицински екип, който да удостовери в какво състояние е момичето, дали то може да дава показания, или трябва да бъде хоспитализирано. За студентката не бе осигурено и медицинско лице, което да види в какво състояние се намира. Нямаше и психолог, който да поработи веднага с нея и да изконтролира емоционалното и психическото й състояние.

Самоличността на пострадалата в момента се пази в тайна. Извършителят е неизвестен. По данни на жертвата, нападателят два часа се гаври с нея в снега и изчезва. Тя твърди, че е арабин, но от висшето училище и полицията избягват коментари, докато тече следствието.

Протестиращите колеги на пострадалата студентка настояват Столичната община да побърза с монтирането на лампи в тъмния участък. От полицията пък се очаква спешно ангажиране на патрулни екипи за сигурността на преминаващите. За наказания на униформените, описани по-горе, не става дума на този етап.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com