Протестиращи: Борисов, Левски ви гледа от небето!

10108
Протестиращи: Борисов, Левски ви гледа от небето!

Около двеста души, предимно млади хора, се събраха в центъра на столицата, за да изразят своя протест срещу всички безобразия в България, предаде БГНЕС.

На няколко места в страната днес се провеждат протести не срещу едно конкретно действие на властимащите, а срещу общото им поведение и политика. Организаторите на протестите искаха да покажат на управляващите, че гражданското общество не е съгласно с редица неща, които се случват. На стената на събитието във Фейсбук тази сутрин дори се появи текста : "От днес България ще е различна, не защото ще избираме нови партийци, а защото ще направим нашия Избор, като българи. От днес всеки ще може на глас да казва "Писна ми"".

В София младежите мирно и спокойно тръгнаха на протестно шествие от пилоните на НДК, водени от Йоло Денев и неговото куче, и с плакати в ръце с надписи "Заедно сме силни" и "Г-н Борисов, Левски ви гледа от небето, а ние от земята". Пеейки националния химн, те се отправиха към Народното събрание, като по пътя призоваваха всички столичани, които бяха излезли да се порадват на прекрасния слънчев ден, да се присъединят към тяхното недоволството. В крайна сметка обаче онези, които бяха избрали разходката, останаха много повече от протестиращите.

В групата в социалната мрежа, чрез която се организираха участниците в днешния протест, някой дори беше изработил листовки с надпис: "Ние сме една от най-бедните нации в света, по-бедни от повечето държави от Третия свят. В България минималната работна заплата се равнява на 138,46 евро, а в Нова Гвинея минималната месечна работна заплата е 141, 70 евро. Протестът ще е мирен! Ръка за ръка, да покажем на нашите деца как ще променим тяхната съдба".

Протестиращи: Бай Бойко убива "Алеко"

Близо 1000 души се събраха в центъра на столицата снощи, за да изразят своето недоволство срещу предложените от МС промени в закона за ...

Сред исканията на хората са правото да се приемат закони с референдуми, свиквани от гражданите с 200 000 подписа, право да се отзовават с подписки министри, лица, заемащи висши държавни длъжности, и такива, работещи в съдебната система. Те предлагат да се намалят критериите за издигане на независими кандидати на всички избори и да се направи всичко възможно да се обезпечи задължителното основно образование за всички граждани. Сред исканията са също така достъпно здравеопазване и наистина независима съдебна власт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com