Ритейл центровете: Отворете големите нехранителни магазини на 12 април

2272
Ритейл центровете: Отворете големите нехранителни магазини на 12 април
Снимка: БГНЕС

В отворено писмо от Българска асоциация на ритейл центровете до министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов се настоява големите търговски центрове в страната, както и големите нехранителни магазини, да бъдат отворени на 12 април. Ето пълния текст на писмото:

"Уважаеми г-н Борисов, Уважаеми г-н Ангелов,

С настоящото отворено писмо бихме искали да призовем големите търговски центрове в страната, както и големите нехранителни магазини, да бъдат отворени на 12 април и настояваме за справедливо отношение на държавата спрямо всички компании в сектора.

В началото на месеца за пореден път браншът ни беше поставен в пълна неяснота по отношение на това кога и как ще може да възобнови дейността си – без конкретни аргументи защо се прави това и без никаква информация докога финансовата тежест от предприетите мерки ще пада само върху отделни сектори, сред които е и нашият.

Близо 5 месеца сме затворени и към настоящия момент очакваме от държавата ефективна финансова подкрепа, тъй като програмите за подпомагане са насочени към малки и средни предприятия, към които повечето търговски центрове не спадат. Нямаме никаква яснота докога заетите в бранша над 150 000 души и техните семейства ще бъдат заложници на така създалата се ситуация и дискриминационни спрямо сектора решения.

Търговци искат моловете да отворят от 12 април

Сдружението за модерна търговия (СМТ) апелира мерките за ограничаване на дейността на големите нехранителни магазини да не бъдат удължа...

Всичките ни опити да сътрудничим на институциите и заедно да намерим изход от кризата до момента остават без резултат, а действията ни – незабелязани.

За последната една година няма доказана връзка между дейността на търговските обекти и нарастването на броя на заразените в страната.

В обектите ни строго се спазват всички установени международни стандарти за безопасност и се прилагат редица мерки за сигурност с доказана ефективност – задължителни маски, регулярна дезинфекция на общите части, засилена охрана и превенция на струпването на хора, забрана за посещение на лица под 18 години без придружител и много, много други.

В заключение бихме искали да подчертаем, че както и до момента, може да разчитате на партньорство и подкрепа от наша страна. Разполагаме с експертите, опита и информацията, необходими за да възобновим дейността на центровете и гарантираме сигурността на нашите посетители, наематели и партньори".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com