Сините аут от парламента, Кунева влиза?

10048
Сините аут от парламента, Кунева влиза?
Ако изборите бяха днес, в парламента щяха да влязат ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС и евентуална партия на бившия еврокомисар

Ако изборите бяха днес, в парламента със сигурност щяха да влязат ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС и сдружението на Меглена Кунева "България на гражданите".

Това показват данни от национално представително проучване на Центъра за анализи и маркетинг, направено между 14 и 18 януари сред 1218 души и представено днес в Пресклуба на БТА.

Депутатите почетоха с едноминутно мълчание Коста Цонев

Преди началото на днешното пленарно заседание депутатите почетоха с едноминутно мълчание паметта на големия български актьор и обществе...

Засега Синята коалиция остава под бариерата, макар че е много близо до нея и има вероятност да "изплува", коментира директорът на центъра Юлий Павлов.

Според изследването за ГЕРБ биха гласували 32.7 на сто, за левицата - 17.8 процента, за ДПС - 5.9 на сто, а за "България на гражданите" - 5.7 на сто.

Сдружението на Кунева засега обаче не е партия, а гражданска организация и е включено в изследването заради очакването да се превърне в политически субект. На директен въпрос биха ли гласували за такава формация 4.7 на сто отговарят положително, а 16.8 на сто допускат такава възможност.

Данните от изследването показват още, че президентската институция е водеща по доверие сред гражданите у нас, както и личността на новоизбрания държавен глава Росен Плевнелиев. Изненадващо висок кредит на доверие получават полицията и армията.

Депутатите обсъждат влизането ни в новия европейски пакт

Народното събрание започна работа с дебати по проект за решение за участието на България в Договора за стабилност, координация и управл...

Сред политиците, които повишават рейтинга си през изминалия месец са: президентът Плевнелиев – 51.6%, еврокомисарят Кристалина Георгиева – 50.8%, премиерът Бойко Борисов – 48.9% и кметът на София Йорданка Фандъкова – 42.9%.

По отношение на останалите политици в страната се оказва, че доверието към тях спада напоследък. Най-високо недоверие има към лидера на ДСБ Иван Костов – 83.8%, лидера на РЗС Яне Янев – 82.7%, лидера на „Атака” Волен Сидеров – 81.9% и лидера на ДПС Ахмед Доган - 81%.

Сред министрите от кабинета „Борисов” най-голямо е доверието към вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов – 33.8%. От Центъра за анализи и маркетинг обаче поясняват, че изследването е проведено преди скандалите с полицейското насилие.

Доверието към министъра на земеделието Мирослав Найденов е 28.4%, на трето място е министърът на външните работи Николай Младенов с 27.4%.

Депутатите приеха решение за участие на България в Договора за стабилност на ЕС

Депутатите приеха решение за участие на България в Договора за стабилност, координация и управление в Икономическия и валутен съюз. Г...

Във връзка със скандалите в Българската православна църква, става ясно, че доверието към нея рязко слиза надолу. Спадът на доверие към институцията на Православната църква от 45 на 35% се дължи на изказванията срещу ин витро оплождането и сурогатното майчинство. Социолозите подчертават, че изследването е правено преди изнесените резултати за връзката на митрополитите с Държавна сигурност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com