Собствениците на Efbet: Нямаме отношения със засегнатите от закона "Магнитски" лица

6409
Собствениците на Efbet: Нямаме отношения със засегнатите от закона "Магнитски" лица
Снимка: принтскрийн

Държим да подчертаем, че ние сме прекратили всякакви отношения със засегнатите от закона "Магнитски" лица. Това се казва в позиция на собствениците на Efbet - Стефан, Боян и Цветомир Найденови, изпратена до медиите.

Припомняме, че вчера Министерството на финансите публикува разширен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на финансовото ведомство на САЩ. В разширения списък са включени именно тримата, които са бивши съдружници с хазартния бос Васил Божков.

"Ние инициирахме много преди мерките по закона „Магнитски“ действия за уличаването на Васил Божков в корупционни и пристъпни деяния с риск за нашата сигурност и бизнес. На фона на нашето несправедливо попадане в този списък още по-впечатляваща е липсата на редица имена - действащи съдружници на санкционираните лица към момента или в период много по-близък до настоящето от нашето съдружие.", пише в позицията на сем. Найденови.

Във връзка с това бизнесмените заявяват, че са предприели всички позволени от закона мерки в своя защита и са изпратили документи до държавните институции - Министерство на финансите, ДАНС, НАП и Министерския съвет. Не се казва обаче какво е съдържанието на тези документи.

"Включването ни в този списък е тревожен сигнал за върховенството на закона в страната и дава много опасна обратна връзка към надигащото се гражданско общество, че достойното отстояване на гражданска позиция и действията срещу корупцията и беззаконието, могат да се обърнат във вреда на хората, които са предприели тези действия. Борбата ни не е само за изчистване на нашите имена и репутация - това са действия за отстояването на принципите на гражданското общество в България", завършва позицията на Найденови.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща
Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Велико Минков, който твърди, че е биологичен баща на бебето на арестуваната за убийството на мъжа си Габриела Славова, настоява да се извърши спешен...