Собствениците на Efbet: Нямаме отношения със засегнатите от закона "Магнитски" лица

6409
Собствениците на Efbet: Нямаме отношения със засегнатите от закона "Магнитски" лица
Снимка: принтскрийн

Държим да подчертаем, че ние сме прекратили всякакви отношения със засегнатите от закона "Магнитски" лица. Това се казва в позиция на собствениците на Efbet - Стефан, Боян и Цветомир Найденови, изпратена до медиите.

Припомняме, че вчера Министерството на финансите публикува разширен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на финансовото ведомство на САЩ. В разширения списък са включени именно тримата, които са бивши съдружници с хазартния бос Васил Божков.

"Ние инициирахме много преди мерките по закона „Магнитски“ действия за уличаването на Васил Божков в корупционни и пристъпни деяния с риск за нашата сигурност и бизнес. На фона на нашето несправедливо попадане в този списък още по-впечатляваща е липсата на редица имена - действащи съдружници на санкционираните лица към момента или в период много по-близък до настоящето от нашето съдружие.", пише в позицията на сем. Найденови.

Във връзка с това бизнесмените заявяват, че са предприели всички позволени от закона мерки в своя защита и са изпратили документи до държавните институции - Министерство на финансите, ДАНС, НАП и Министерския съвет. Не се казва обаче какво е съдържанието на тези документи.

"Включването ни в този списък е тревожен сигнал за върховенството на закона в страната и дава много опасна обратна връзка към надигащото се гражданско общество, че достойното отстояване на гражданска позиция и действията срещу корупцията и беззаконието, могат да се обърнат във вреда на хората, които са предприели тези действия. Борбата ни не е само за изчистване на нашите имена и репутация - това са действия за отстояването на принципите на гражданското общество в България", завършва позицията на Найденови.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?
Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Към края на 2023 г. по сметката на Фонда за безопасност на движението по пътищата би трябвало да има налични повече от 423 млн. лв. Това казват експертите...