София се бори с пързалката по улиците

5547
София се бори с пързалката по улиците
Със смеси срещу заледяване се обработват местата с обществена значимост

През изминалата нощ фирмите, ангажирани с почистването в София, са извършили обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване във всички столични район, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Обработени са улиците, по които се движи масовият градски транспорт, както и пътища с обществена значимост, опасни и стръмни участъци. Към 6.30 часа продължава обработване на улици с обществена значимост в районите „Витоша”, „Възраждане”, „Сердика”, „Надежда”. Във „Витоша” се извършва механизирано снегопочистване.

Повече от сто села в Габрово са без ток

Повече от 100 села в Габрово са без ток, електрозахранване няма в туристическата високопланинска местност "Узана" и на връх Шипка. За...

Започва почистването на снега от прилежащите към спирките на градския транспорт площи.

Градският транспорт се движи в график.

Шофьорите да карат със съобразена скорост и с автомобили, снабдени със зимни гуми.

Необходимо е гражданите да се погрижат за почистването на пространствата пред жилищните входове на кооперациите си, а собствениците на магазини, заведения, офиси пред съответните обекти.

Продължават действията по оказване помощ на населението, почистването на пътищата и възстановяване на инфраструктурата в районите с усложнена обстановка в цялата страна. Такава остава тя на територията на София, Смолян и Ловеч. В община Чепеларе е обявено бедствено положение. Там, с изключение на с. Хвойна, електроснабдяването и водоснабдяването все още не е възстановено.

Oграничения по магистрала Хемус заради закъсали ТИР-ове

Въведени са ограничения в движението по автомагистрала "Хемус", съобщиха към 13.00 часа от агенцията "Пътна инфраструктура". Трите кам...

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени, по високите и усойни места заледени, обработени и опесъчени.

Автомагистрала „Хемус" е отворена за движение и в двете посоки. Леките и тежкотоварни автомобили се движат нормално.

Продължава работата на почистващата техника на пътя до х."Стражата" община Етрополе, където се намират 48 души. Машините са на около километър от хижата. Пътят до хотелски комплекс "Чамкория", в района на КК"Боровец" вече е отворен.

В област Смолян пътят до село Мугла е пробит от снегопочистваща техника. Продължава работата с верижна техника по отварянето на пътя към хижа «Изгрев», в която са настанени спортисти, трениращи гребане.

В област Пазарджик е разчистен пътят до хижа „Христо Смирненски" в м. Юндола. Настанените в хижата 50 деца се отвеждат с автобус. С верижна техника се извършва почистване на пътя от гр. Ветрен към махала Гулак, община Костенец. В тази махала се намират около 25 души, отишли на лов. На място е изпратен и екип на ГДПБЗН за отстраняване на паднали дървета и клони по пътното платно.

Премиерът разпореди: Арест за летни гуми!

Арест за летни гуми разпореди премиерът Бойко Борисов. "Шофьорите на тирове, които не се подчинят на разпорежданията на полицията, ще...

В област Пловдив е разчистен пътят за с. Дедово, община Родопи. Екипите на ГДПБЗН, почистващи 12 - километровия участък от с. Брестовица до хижа Брянощица, община Родопи, са вече на 6 километра от хижата.

Днес над страната ще има значителна облачност. На места, главно в Западна и Централна България, ще превалява слаб сняг. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от запад-северозапад.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com