Стойнев обеща да няма поскъпване на парното тази зима

34007
Стойнев обеща да няма поскъпване на парното тази зима

Цената на парното през зимата няма да се променя. Това обяви енергийният министър Драгомир Стойнев.

Той поясни, че прогнозните сметки на абонатите ще се правят на база миналогодишното им потребление. Стойнев обаче не обели и дума за идеята да се направи обща сметка на един топломер според етажната собственост. Червеният депутат Явор Куюмджиев, който беше основният двигател при промените в енергийното законодателство от това лято, вече се обяви против идеята, тъй като "така ще скараме хората".

"Топлофикация София" съветва как да пестим топлинна енергия

„Топлофикация София” разпространи сред своите абонати подробна информация за това как всеки клиент на компанията може да оп...

Ще положим всички усилия за удължаване на живота на 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" дори ако трябва да се вземе заем за целта, каза още Стойнев. И обясни, че централата вече работи на печалба. „По време на управлението на ГЕРБ тази печеливша централа е била докара дотам да работи на загуба", добави още той, цитиран от Стандарт Нюз.

Министърът обясни, че 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" ще работят до 2033 година. Той уточни, че отсега трябва да се реши с какви мощности ще бъдат заменени съществуващите, които спират да работят.

Припомняме, че вече има разрешение да се търси място за строеж на 7-ми и 8-ми блок на централата.

Стойнев съобщи и кои са централите, които трябва да бъдат затворени до края на 2015 година заради изработен ресурс. Това са от 1 до 5 блок на ТЕЦ Варна, 4 блок на ТЕЦ Русе.

Пускат парното в края на месеца

Столичани ще се топлят с парно в домовете си в края на месеца. Причината е, че все още не са налице условията - три последователни дни ...

Министърът не пожела да коментира темата за АЕЦ "Белене" и се оправда с това, че в момента страната ни води арбитражно дело. Той обаче отбеляза, че столицата е подготвена за арбитража.

Кабинетът "Орешарски" е предприел мерки за спасяването на въгледобивния отрасъл, каза Драгомир Стойнев. Той напомни, че цените на въглищата не са били повишавани в продължение на 3,5 години и е заварил въгледобива в много тежко състояние. „Благодарение на вдигането на цената на въглищата заетите в този важен отрасъл сега получават навреме своите заплати", уточни Стойнев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com