Столична община: Не е постъпвало искане за митинг през ул. "Врабча" 1

11359
Столична община: Не е постъпвало искане за митинг през ул. "Врабча" 1

В Столична община не е постъпвало искане и не е съгласувано заявление за митинг-шествие с маршрут през ул.”Врабча” 1. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

На 27 май в Столична община е постъпило уведомление от ПП „Ред законност и справедливост” с искане за провеждане на шествие на 2 юни по маршрут – бул. „Княз Ал.Дондуков”, ул. „Г.С.Раковски”, бул. „Цар Освободител” до площад Народно събрание, където да се проведе митинг. На 31 май в Столична община е постъпило уведомление за провеждане на митинг-шествие на 2 юни от ПП „Национален фронт за спасение на България” с маршрут „Орлов мост”, бул. „Цар Освободител” до сградата на Народно събрание 2 на площад „Независимост”.

Нито един от тези маршрути не включва ул. „Врабча” и централата на ПП „Атака”. При съгласуване маршрутът се изпраща от Столична община на Столичната дирекция на вътрешните работи при МВР. Според действащото законодателство режимът е съгласувателен и Столична община информира всички компетентни институции.

И Гърция се обяви в подкрепа на турските демонстранти

Протестът в Турция вече получава подкрепа и от съседните държави, като Гърция вече изрази солидарност с протестиращите. Днес, в Атина,...

Със заповед на кмета на Столична община - СДВР трябва да осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението за времето и местата на провеждане на митинг-шествията по процедура, предаде БЛИЦ.

Организаторите на шествието носят отговорност за спазването на обществения ред.

Партия „Атака” е отлично запозната с правомощията на различните институции при провеждане на мероприятия. Многократно са съгласувани политически събития на партията на територията на Столична община.

Според действащото законодателство Столична община е задължена да гарантира правото на хората свободно и публично да изразяват мнението си като са задължени да спазват обществения ред.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com