Топлата вода поевтинява с до 30%

3057
Топлата вода поевтинява с до 30%

Топлата вода и парното да поевтинеят с до 30 % от 1 юли, предвиждат експертите от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране според сега действащата цена на природния газ. Ако цената на синьото гориво бъде намалена, ще се понижат с по-голям процент и цените за топлинна енергия за отделните топлофикации, заяви след днешното открито заседание на Комисията председателят й Ангел Семерджиев, предаде Стандарт нюз.

За клиентите на най-голямата топлофикация - софийската - се очаква цената да бъде понижена с 0,5 процента, а в Русе - с 11,6 процента.

Водата в България изчезва

Валежите в България са намалели с над 30%, алармират от WWF, предаде ТВ7. Безразборната загуба на вода е проблем в цял свят. Българ...

Най-голямо е понижението за топлофикация Пловдив - с 29,6 на сто, тъй като там са въведени когерационни мощности, коментира Семерджиев.

Очаква се между 8 и 10 юни "Булгаргаз" да представи своето искане за цена на природния газ от 1 юли. Енергийният регулатор ще го разгледа и, ако цената на газа бъде понижена, ще се преизчислят и предложенията за още по-ниски цени на парното за всяка топлофикация поотделно, обеща Семерджиев.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com