Водата поскъпва с инфлацията

3558
Водата поскъпва с инфлацията

Водата в различни градове на страната може да поскъпне през следващите месеци поне с индекса на инфлацията, каза председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев, предаде АСН.

Водните компании в София, Пловдив, Хасково, Разград, Монтана и др. са подали заявления в ДКЕВР, с които искат цената на услугата - доставка, отвеждане и пречистване на канални води, да скочи с около 10%, съобщи Ангел Семерджиев. За 2011 г. обаче инфлацията беше 2,8%, по данни на националната статистика.

Водният регулатор в момента разглежда заявките, изпълнените инвестиции във ВиК мрежата и постигнатите показатели, заложени в бизнес плановете на дружествата. Повечето от ВиК компаниите нямат основание за поскъпване или не в поискания размер, обясни Семерджиев.

Кога може да има режим на водата?

Състоянието на нито един от язовирите не е причина за въвеждането на воден режим поне до април. Това заяви пред "Хоризонт" Асен Личев -...

ДКЕВР може да одобри скок на водата в Пловдив, защото през 2011 г. увеличението там било с по-нисък от инфлацията размер. Проектът за национална водна стратегия ще обсъди утре Съветът за развитие на изнесено заседание на Министерския съвет в Пазарджик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com