"За да остане природа в България": ЕК не е спряла всички процедури относно Пирин

7525
"За да остане природа в България": ЕК не е спряла всички процедури относно Пирин

Европейската комисия е спряла само част от наказателната процедура срещу нашата страна заради застрояването на Национален парк „Пирин”, твърди природозащитната организация „За да остане природа в България”.

Според природозащитниците ЕК не е разглеждала нарушенията в ски зона Банско като цяло, а само тези елементи от нея в местността Чалин валог, изградени след 2007 г., откогато България е член на Европейския съюз. Европейската комисия се ограничава да проучва извършеното в ски зона Банско в Национален парк Пирин само след 1 януари 2007 г., пишат от неправителствената организация.

ЕК спря наказателната процедура срещу България за Национален парк Пирин

Европейската комисия (ЕК) взе решение за закриване на наказателната процедура срещу страната ни, свързана с територията на Национален п...

Наказателната процедура относно изграждането на инженерно съоръжение за преминаването на ски писта „Чалин валог“ е прекратена, тъй като Брюксел смята, че този строеж не би довел до сериозна вреда за Пирин.

Все още обаче тече съдебна процедура за новия лифт на Платото, припомнят от „За да остане природа в България”. Прокуратурата все още не е взела решение срещу сигналите за изсичане на дървета без разрешение при изграждането на лифта "Бъндеришка поляна - Коларски път".

От ЕК обаче вече започнаха проверка по измененията в устройствения план за управление на Национален парк „Пирин”. МОСВ вече пусна заключения на експерти как промените влияят на концесията.

Национален парк Пирин е и част от европейската екологична мрежа Натура 2000.

Концесията за ски зоната в Банско е повече от мътна, признава МОСВ

Драмата със ски зоната в Банско и сдобилата се с крайно противоречива слава концесия на „Юлен” АД в Национален парк „...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com