Задействани са батальоните

5945
Задействани са батальоните
В Стара Загора се формира допълнителна група за помощи

След като поучихме информацията за спешната помощ, от която се нуждаят жителите на село Бисер, веднага са задействани модулите в Хасково, батальонът в Хасково и батальонът, който е в Стара Загора, заяви по БНР генерал Симеон Симеонов, началник на отбраната.

В Стара Загора се формира допълнителна група за помощи. Същевременно летят хеликоптери от авиобазата в Крумов за оказване на помощ от въздуха. Метеорологичните условия са обаче сравнително тежки, с ниска долна граница на облаците намалена видимост, така че нашите пилоти ще направят всичко възможно от въздуха. А по суша, модулите, които сме изпратили, ще направят всичко възможно да помогнат на бедстващите хора, каза още генерал Симеон Сименов.

Борисов тръгна към бедстващото село Бисер

Министър-председателят Бойко Борисов пътува към пострадалото от наводнение село Бисер, община Харманли. Това съобщиха от правителствена...

Аз не мога да изляза от къщи, но според мен 90% от селото е залято, каза кметът на село Бисер Златка Вълкова. Тя каза, че всичко е станало много бързо, опитала да предупреди съселяните си и в това време водите придошли, сподели кметицата. Гледката е страшна - виждат се носени от водите животни и покъщнина, но не съм чула за пострадали хора засега, каза още Златка Вълкова.

Добрата новина е, че приливната вълна се успокои, остава на нивото, което е достигнала, заяви малко по-рано Ирена Узунова, областен управител на област Хасково. За нас първостепенно е да спазим хората. До тях се стига единствено и само по вода. В момента силите на Гражданска защита се опитват с лодки. В област Хасково е обявено бедствено положение, съобщи още тя. От НИМХ обявиха оранжев код и за Хасковска област, заради обилен валеж и силен вятър.

 

 

До момента няма данни за загинали хора в с. Бисер

До момента няма данни за загинали хора в с. Бисер, община Харманли, съобщи за Радио Фокус директорът на „Пожарна безопасност и за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com