Предстои закупуването на 20 автомобила за транспорт на хора с увреждания в София

3802
Предстои закупуването на 20 автомобила за транспорт на хора с увреждания в София
Снимка: БГНЕС

Предстои закупуването на 20 автомобила за транспорт на хора с увреждания. Това каза Албена Атанасова, зам.-кмет на Столична община с ресор „Социални дейности“, на семинар на тема „Проект за бюджет на Столична община за 2016 година“, който се провежда в Банско, предаде Агенция „Фокус“ .

По думите на Атанасова, за социални дейности през 2016 г. са предвидени 32,2 млн.лв. „В тези средства се включва и дофинансирането за социалните услуги, делегирана дейности, но не винаги стандартите ни стигат“, обясни тя и добави, че около 1 млн.лв. е сумата за дофинансиране на самите услуги.

Лични асистенти на хора с увреждания остават без заплати за август

В 27 общини асистенти на хора с уреждания, наети по европейски проект, останаха без заплати за август. Много от тях са роднини на хорат...

„Ще стигнат и за социални услуги, които правим с неправителствения сектор“, каза още тя. „Продължава програмата „Асистент за независим живот“ и средствата по нея няма да бъдат намалявани, като на около 1 хиляда души ще могат да бъдат предоставяни асистентски услуги“, посочи Атанасова и допълни, че всяка година в програмата се включват нови хора.

„Районните администрации, които кандидатстваха по ОПРЧ за предоставяне на услугата „Независим живот“, ще могат да предоставят асистентски услуги във всички райони“, каза още тя.

„По тези проекти към всяка районна община ще бъдат закупувани по едно транспортно средство - около 15-20 автомобила ще бъдат закупени, защото ще се увеличи паркът за хората, които имат нужда от превоз“, добави Атанасова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София