Абсурдна драма прати Лацио на финал за Купата на Италия

9870

В истински сценарий на Хичкок се превърна мачът-реванш от полуфиналния двубой между "Лацио" и "Ювентус". След като в първата среща двата тима завършиха 1:1, сега "Лацио" спечели с 2:1 след гол в 93-тата минута, след като преди това Старата госпожа изравни в 92-рата. Така орлите очакват победителя от другия полуфинал между "Рома" и Интер", като там вълците имат аванс от 2:1, а реваншът ще се играе на 17 април от 21:45 часа в Милано.

Ювентус се справи с Милан след продължения

В чакания с най-голям интерес четвъртфинал от Купата на Италия шампионът "Ювентус" се справи с 2:1 след продължение с тима на "Милан". ...

Мачът беше изключително нервен, като през първото полувреме почти нямаше положения. За сметка на това споровете изобилстваха – още преди да са минали десет минути Мирко Вучинич влезе много добре отдясно в наказателното поле, поведе си малко дълго топката, но Федерико Маркети излезе и го спъна. Дузпа, обаче, не беше дадена и това веднага напомни за съботния мач с „Дженоа”, когато торинци с право искаха на два пъти наказателен удар, а сега също трябваше да има дузпа за тях, но съдията гузно замълча.

Положение за дузпа имаше и пред „Лацио” – то стана факт след около половин час игра, като потърпевш беше върналият се след дълго отсъствие Мирослав Клозе. Съдията, обаче, отново не реши да свири нарушение.

Иначе повечето атаки през тази първа част бяха инициирани от „Ювентус”, но само на два пъти се стигна до опасни удари, като и двата пъти Маркети се намеси вещо. Особено добро положение имаше пред Себастиан Джовинко, който се завъртя много хитро около персоналния си пазач в наказателното поле и стреля, но твърде леко за опитен вратар като Маркети.

Втората част започна много лошо на „Ювентус”. „Лацио”, които до този момент нямаха нито едно чисто положение, вкараха страхотен гол в 52-рата минута. Тогава Кристиян Ледесма хвърли много хубав дълъг пас в наказателното поле и там Алваро Гонзалес препарира с плонж с глава Сторари – 1:0.

Лацио свали Ювентус на земята

В първи мач от полуфиналите за Купата на Италия отборите на "Ювентус" и "Лацио" завършиха при равен резултат - 1:1. Като цяло мачът пр...

Голът шокира жестоко „Ювентус”, които се парализираха и не можаха да реагират бързо. След десетина минути обаче се стигна до много лоша контузия на аса на „Лацио” Ернанес, който сблъска глава с Лука Мароне и беше изнесен на носилка с комоцио и кръв по главата.

Да спасява „Ювентус” в игра влезе Андреа Пирло. Съдията даде продължение от шест минути и тогава, в 91-вата минута, Старата госпожа се върна в мача. Центриране отляво беше избито крайно нескопосано от Стефан Раду, топката отиде право на крака на Артуро Видал, който беше на четири метра пред Маркети и спокойно изравни – 1:1.

Драмата обаче тепърва предстоеше – още в следващата минута „Лацио” атакува, стигна се до корнер след удар на орлите и при него центрираната топка се удари в гърба на Джовинко и отиде на главата на Серджо Флокари, който я закова във вратата на Сторари - 2:1.

Фортуна нямаше намерение да спира дотук – 93-та минута, Себастиян Джовинко излезе сам срещу Маркети, стреля по диагонала, небесносиният страж изби право в краката на връхлитащия Клаудио Маркизио, който от метър направи по-трудното – пропуск на празна врата. Това вече беше последното действие от драмата и "Лацио" с право вдигна чашата на победителя, а за "Ювентус" остана да се бори за скудетото, както и участието в Шампионската лига.

Фернандо Йоренте отива в Ювентус от лятото

Испанският национал и нападател на "Атлетик Билбао" Фернандо Йоренте ще се присъедини към "Ювентус" през юли, когато изтече договорът ...

Играйте във футболната игра на Actualno.com - „Лаком за гол

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com