Англия най-после взе победа над Бразилия

5947

Отборът на Англия победи Бразилия с 2:1 в приятелски мач, игран на ст. "Уембли" пред 87 хил. зрители, и по този начин прекъсна черната си серия от 23 години, т.е. осем поредни мача без победа над този съперник, предаде БГНЕС.

Англичаните излязоха с черни ленти на ръцете си, а мачът започна с минута мълчание в памет на жертвите от самолетната катастрофа в Мюнхен преди 55 години. Тогава загиват осем играчи на "Манчестър Юнайтед", след като отборът се връща в Англия след мач с "Цървена звезда" от турнира за Купата на европейските шампиони (КЕШ).

И двата отбора започнаха агресивно още с първия съдийски сигнал. В 18-ата минута заради игра с ръка на Джак Уилшър бразилците получиха право на дузпа. Тя бе изпълнена от Роналдиньо, чийто шут обаче бе отразен от Джо Харт. Вратарят спаси и добавката, дело отново на Роналдиньо, което накара "Уембли" буквално да пощурее.

Доброто настроение по трибуните прерасна в еуфория в 26-та минута, когато Уейн Руни реализира с мощен шут след лошо избиване на Жулио Сезар - 1:0 за Англия.

Изравнителният гол падна малко след подновяването на играта през втората част. След грешка на Гари Кейхил Фред стреля от границите на наказателното поле и препарира Джо Харт - 1:1.


Оттук до края на мача бразилците имаха превъзходство, но вместо да победят, те допуснаха загуба. Автор на победния гол бе ветеранът Франк Лампард, който получи топката от Руни и с хубав шут от голямото наказателно поле не остави шансове на Сезар и реализира за 2:1.

Феновете искат Венгер да си ходи

Анкета на таблоида "The Sun" показа, че повечето от анкетираните не искат Венгер на Острова, съобщава БГНЕС. В анкетата на вестника са ...

Мачът бе първи за треньора Луис Фелипе Сколари, откакто се завърна начело на кариоките. През 2002 година той донесе петата световна титла за Бразилия, като на четвъртфинал спечели над Англия с 2:1 след уникален гол на Роналдиньо от центъра.

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Лаком за гол".

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com