Без големи изненади на Australian Open след първи кръг

6528
Без големи изненади на Australian Open след първи кръг

Без никакви изненади за топ фаворитите премина първият кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия.

През днешния ден Роджър Федерер, Анди Мъри, Жо-Вилфред Цонга и Хуан-Мартин Дел Потро стартираха с чисти победи участието си, след като вчера същото сториха световният номер 1 Новак Джокович, както и четвъртият поставен в схемата Давид Ферер.

Четирикратният победител в турнира Федерер уверено влезе във втори кръг, побеждавайки французина Беноа Пер с 6:2, 6:4, 6:1 за по-малко от час и половина. Поставеният под номер 2 швейцарец ще играе в следващия етап с руснака Николай Давиденко или квалификанта Дуди Села от Израел.

Триумф или провал – какво ще се случи при мъжете на Australian Open

Януари месец винаги е чакан с огромно нетърпение от любителите на тениса по цял свят. Защото, макар в Европа и САЩ да е люта зима, на д...

Британецът Мъри преодоля с лекота съпротивата на холандеца Робин Хазе - 6:3, 6:1, 6:3 и сега му предстои мач с португалеца Жоао Соуза, отстранил австралиеца Джон-Патрик Смит в три сета. Жо-Вилфред Цонга, поставен под номер 7, победи своя сънародник Микаел Лодра с 6:4, 7:5, 6:2 в среща, която продължи 1 час и 46 минути. Съперник на французина във втори кръг ще бъде японеца Го Соеда, който елиминира местния тенисист Люк Сейвил с 6:7, 6:3, 6:2, 6:3.

Хуан-Мартин Дел Потро, който е номер 6 в схемата, също взе лесна победа - 6:1, 6:2, 6:2, над французина Адриан Манарино. В следващия кръг той вероятно ще играе с германеца Бенямин Бекер, който тепърва има мач с Аляз Бедене и към момента води с 2:1 сета.

При жените също няма големи изненади. Днес третата поставена в схемата Серина Уилямс повтори постижението на Мария Шарапова от вчера и взе победа с 6:0, 6:0 срещу Елена Галовиц. Трудни победи с по 2:1 сета измъкнаха Петра Квитова и Каролин Вожняцки, като на датчанката ѝ се наложи да прави пълен обрат срещу Сабине Лисицки от Германия.

Редактор: Ивайло Петров

Сияйна принцеса или незначителна дукеса – коя ще се отличи при жените на Australian Open

Януари месец винаги е чакан с огромно нетърпение от любителите на тениса по цял свят. Защото, макар в Европа и в по-голямата част на СА...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com