Бостън би Маями, а Лейкърс срази Оклахома

6724

Неделната вечер предложи на феновете на баскетбола отвъд Океана две страхотни дербита – шампионите от „Маями Хийт” гостуваха на „Бостън Селтикс”, а лидерът в редовния сезон на НБА „Оклахома Сити Тъндър” имаше визита на закъсалия звезден тим на „Лос Анджелис Лейкърс”.

И в двете дербита аутсайдерите спечелиха – съответно „Бостън” и „Лейкърс”, но драмата, както обикновено, не липсваше.

Оклахома се наложи над Клипърс в шоу мач

Най-добрият отбор в редовния сезон на НБА дотук „Оклахома Сити Тъндър” спечели със 109:97 гостуването си на взривоопасните ...


Келтите преодоляха шампионите след продължение със 100:98, но победата им може да се окаже пирова. Причината – звездата им Раджон Рондо се контузи, като информацията е, че има скъсани връзки в коляното и може да отсъства от игрището в период от осем месеца до една година.

Иначе успехът на „Бостън” дойде благодарение на другата голяма звезда в тима Пол Пиърс. Пиърс направи трипъл-дабъл (17 точки, 13 борби и 10 асистенции) и вкара победния кош за тима си 30 секунди преди края на продължението. „Маями” можеха да изравнят, но пропуснаха две атаки в края, включително опит за тройка на Шейн Батие.

За гостите най-резултатен беше Леброн Джеймс, който успя да вкара 34 точки, включително и коша, довел до продължение. За домакините с най-много точки се отличи Кевин Гарнет – 24 точки и 11 борби.

Загубата не пречи на „Маями” да държат първото място на Изток с баланс от 28 победи и 13 загуби, а „Селтикс” прекъснаха серията си от шест поредни загуби и са на осмо място на Изток с баланс от 21 победи и 23 загуби.

Кобe Брайънт е най-богатият баскетболист за 2012 г.

След локаута в NBA миналата година, собствениците на баскетболния шампионат постигнаха намаление (средно) на заплатите на играчите, как...

В „Стейпълс Център” „Лос Анджелис Лейкърс” най-после победиха „Оклахома” със 105:96, като това се дължеше главно на по-отборната игра, показана от езерняците. Лидерът им Кобе Брайънт вкара 21 точки, но даде и 14 асистенции. За гостите Кевин Дюрант беше на обичайното високо ниво с 35 точки, но другата голяма звезда Ръсел Уестбрук игра доста слабо и сбърка в решителни ситуации, включително забивка при 90:87 в полза на „Лейкърс”, като при този момент си изкара технически фаул и реално това реши срещата.

След загубата „Оклахома” е вече на второ място в НБА с баланс от 34 победи и 11 загуби, а лидер стана „Сан Антонио Спърс” с 36 победи и 11 загуби. „Лейкърс” пък е десети на Запад, с отрицателен баланс от 19 победи и 25 загуби.

Останалите резултати:

Детройт – Орландо 104:102

Голдън Стейт препъна Оклахома

Мач с мач не си прилича – това доказа и най-добрият отбор в НБА през настоящия сезон „Оклахома Сити Тъндър”, който де...

Ню Орлеанс – Мемфис 91:83

Атланта – Ню Йорк 104:106

Финикс – Далас 95:110

Портланд – Лос Анджелис Клипърс 83:96

Автор: Ивайло Петров

Ню Йорк спечели в Бостън за пръв път от над шест години

В едно от класическите дербита на Източната конференция „Ню Йорк Никс” успя да победи като гост „Бостън Селтикс&rdquo...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com