Ботев Пловдив с престижно равенство срещу Щутгарт

21208
Ботев Пловдив с престижно равенство срещу Щутгарт

Повече от достойно се представи "Ботев Пловдив" срещу германския "Щутгарт" в третия предварителен кръг на Лига Европа. На стадион "Лазур" в Бургас "канарчетата" завършиха 1:1 с германския тим, а определено заслужаваха и да спечелят, пише football24.bg.

Първото полувреме започна равностойно, но постепенно отборът на Ботев Пловдив пое инициативата. В 25-ата минута домакините организираха страхотна атака. Галчев изведе Неделев на стрелкова позиция и само добрата намеса на вратаря на Щутгарт предотврати попадение. В 29-ата минута гостите имаха възможност да излязат напред в резултата, но ударът на Рауш мина встрани от вратата на Стаховяк.

В Щутгарт се изпокараха преди мача с Ботев

Сериозен скандал се разрази в "Щутгарт" преди първия мач с "Ботев Пловдив" утре. Мачът е от 20:30 часа на стадион "Лазур" в Бургас, при...

През второто полувреме играта се понакъса, като играчите на Щутгарт получиха цели 3 жълти картона в рамките на 15 минути. В 67-ата гостите стигнаха до попадение чрез Ведад Ибишевич, който засече едно центриране с глава. В 72-ата те имаха още една възможност, но опасен удар на Швааб мина встрани.

В 73-ата минута Валери Домовчийски изравни резултата. Ромарио Кортзорг отправи силен удар, вратарят на Щутгарт изби в краката на Домовчийски и той не сгреши. Минута по-късно Стаховяк трябваше да се намесва, за да предотврати попадение в своята врата. В 81-ата пред Спрокел се откри чудесна възможност, но топката мина встрани. Ромарио пропусна да донесе победата за Ботев в 87-ата минута след чудесно центриране на Неделев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com