България се прости с надеждите за по-горна група във "Фед Къп"

6192
България се прости с надеждите за по-горна група във "Фед Къп"

България загуби от Великобритания решаващата среща за влизане в плеийофите за място във Втора световна група на "Фед Къп", предаде БГНЕС.

В първия мач втората ракета на британките Лора Робсън прегази набързо Диа Евтимова с 6:0, 6:4 и надеждите за нас бяха Цветана Пиронкова да спечели срещу Хедър Уотсън и след това да победим и на двойки. Пиронкова започна добре, но допусна обрат и загуби Уотсън и така Великобритания надигра България в полуфинала от първа група на Евро-африканската зона на турнира "Фед Къп", който се провежда в Ейлат, Израел.

Българката обаче загуби с 6-1, 4-6, 2-6. Цвети започна отлично първия сет, в който даде само гейм на първата ракета на британките и поведе с 1:0 сета (6:1) за само 24 минути. С един пробив във втория сет 41-ата в света обаче изравни в резултата - 6;1, 4:6. В третия сет Цвети направи един брейк, но бе пробита на цели 3 пъти и в крайна сметка загуби за общо игрално време 1:31 часа - 6"1, 4:6, 2:6.

Великобритания като победител от този полуфинал добива правото да играе в плейоф на 20 и 21 април срещу някой от четирите загубили състава в мачовете през този уикенд в Световна група две за влизане в по-горната група.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com