Челси се провали като домакин на Саутхямптън

4181
Челси се провали като домакин на Саутхямптън

Отборът на „Челси” „успя” да пропилее аванс от 2:0 като домакини и да завърши 2:2 с 15-ия във временното класиране в английския шампионат „Саутхямптън” в отложен мач от 17-ия кръг на Премиершип.

В титулярния състав на „Челси” имаше някои значими промени – новото попълнение Демба Ба застана на върха на атаката за сметка на яловия Фернандо Торес, а в защита се върна Гари Кейхил за сметка на капитана Джон Тери. Младият бразилец Оскар също намери място в стартовия състав.

Челси отново се изложи във важен мач

Дори идването на топстрелеца на „Нюкасъл” Демба Ба на „Стамфорд Бридж” не помогна на „Челси” да изл...

И през първото полувреме единадесеторката в синьо изглеждаше много силна. В 25-тата минута Демба Ба откри с красива странична ножица, а в последната минута на полувремето Еден Азар довкара рикоширал в горната греда силен шут на Рамирес.

Втората част започна спокойно, но всичко се промени в 55-тата минута, когато на терена за „Саутхямптън” се появи Рики Ламбърт. Само три минути по-късно точно той вкара първия гол за гостите с удар с глава след добро центриране. Попадението разруши подредеността в играта на „Челси” и 15 минути преди края на мача Джейсън Пънчън с красиво воле изравни. При този гол защитата в синьо остави достатъчно време и пространство за нападателя на „Саутхямптън” да си нагласи топката и да стреля най-спокойно.

След поредния провал „Челси” остава на 13 точки зад „Манчестър Юнайтед”, на трето място, докато светците запазват 15-тото си място – на само 3 точки от зоната на изпадащите.

Автор: Ивайло Петров

Демба Ба е с единия крак в Челси

Вторият голям трансфер в Англия през зимния прозорец вече е почти завършен. След като вчера, 2 януари, английският национал Даниел Стър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com