Добър жребий за Григор на Уимбълдън

7665
Добър жребий за Григор на Уимбълдън

Григор Димитров ще започне участието си на "Уимбълдън" с мач срещу Симоне Болели, отреди жребият, който определено бе благосклонен към първата ни ракета, предаде БГНЕС.

Във втори кръг негов съперник може да бъде победителя от мача Грега Жемля - Майкъл Ръсел, а в трети може да се изправи срещу тенисиста от Топ 10 Хуан Мартин Дел Потро. Като цяло на трева Дел Потро има по-слаби резултати - най-големият му успех е полуфинала на Олимпиадата в Лондон от миналата година. От 14-те му титли 10 са от турнири на клей и 4 на твърди кортове, а на Уимбълдън най-доброто му постижение е достигане до четвърти кръг през 2011 и 2012 г.

Дел Потро надигра Гришо в единствения двубой между двамата досега, който се игра през февруари тази година в Ротердам. Тогава южноамериканецът се наложи над българина в два сета в полуфиналите, след което спечели трофея. Срещу първия си противник Болели Димитров има две победи от два мача, играни на твърди кортове през 2011 и 2013 г.

Григор Димитров е поставен под номер 29 на Уимбълдън

Григор Димитров е поставен 29-ти в основната схема на Уимбълдън, съобщиха организаторите на турнира, предаде БГНЕС. Това означава, че ...

Жребият също така постави Рафаел Надал, Анди Мъри и Роджър Федерер в една половина, което е добре дошло за Новак Джокович. Той може да мери сили с някой от тримата чак на финала, а преди това най-силният тенисист, с който може да играе е Давид Ферер. Всъщност Федерер и Надал могат да играят още на четвъртфинал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com