Федерер преподава сурови уроци на младото тенис поколение

5834
Федерер преподава сурови уроци на младото тенис поколение

Световният номер две Роджър Федерер се класира на четвъртфинал на Australian Open след като днес преодоля без особени проблеми с 3:0 сета (6:4, 7:6 (4), 6:2) младия канадец от черногорски произход Милош Раонич - номер 13 в схемата на турнира.

Федерер изнесе пореден нагледен урок по тенис, като продължава впечатляващо постижение - все още не е допуснал пробив в сервиса си. Отделно швейцарецът не позволи на Раонич дори да стигне до точка за пробив за три сета, като единствено в третата част имаше едно равенство в сервис гейм на Федерер.

Триумф или провал – какво ще се случи при мъжете на Australian Open

Януари месец винаги е чакан с огромно нетърпение от любителите на тениса по цял свят. Защото, макар в Европа и САЩ да е люта зима, на д...

Първата част на мача се реши с пробив в десетия гейм за 6:4 в полза на швейцареца, който успя да укроти зверския сервис на Раонич с прочутия си блок ретур, както и с много слайс. Вторият сет логично стигна до тайбрек, но точно там много по-голямото техническо превъзходство на Федерер си каза думата и той направи два минипробива след страхотни минаващи удари от бекхенд и от форхенд.

Третият сет беше протоколен, като Федерер набързо направи два пробива на обезверения си съперник и завърши шоуто с 6:2 гейма.

На четвъртфинал швейцарецът излиза срещу номер 7 в схемата Жо-Вилфред Цонга, който го отстрани преди две години точно на четвъртфинал на "Уимбълдън" след обрат от 0:2 до 3:2 сета. Мачът ще се изиграе в сряда.

Автор: Ивайло Петров

Маестро Федерер с лекция за Томич

Световният номер 2 и поставен под номер 2 при мъжете на Australian Open Роджър Федерер изнесе истинска лекция на тема тенис и показа на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com