Григор Димитров се върна в топ 30 на света, Цветана Пиронкова е вече 57-ма

9199
Григор Димитров се върна в топ 30 на света, Цветана Пиронкова е вече 57-ма

Григор Димитров защити точките си от миналата година с достигането до втори кръг на "Уимбълдън" и така спечели 2 позиции в най-новата ранглиста на АТР, в която се намира под номер 29, пише БГНЕС.

Българинът не оправда очакванията срещу Грега Жемля, но все пак се завръща в Топ 30 на света. На Гришо сега му предстои участие на турнира в Бостад. Именно в Швеция тренира и българският тенисист, който днес излиза в мач от първи кръг срещу спаринг партньора си Елиас Имер. Той е от академията "Good to Great" като Григор, на 17 години е и е едва 1033-и в ранглистата. Александър Лазов е втора ракета при мъжете за родината ни с 464-ата си позиция в класацията, докато Димитър Кутровски печели 10 позиции за 478-ата, която заема в момента.

Големият скок за България прави Цвети Пиронкова, която се класира за 4-и кръг на "Уимбълдън", където изгуби в три сета от Агнешка Радванска. Българката се мести от 72-а на 57-а позиция в ранглистата на WTA. Втора ракета при жените е Елица Костова с 244-ото си място, прогрес с 9 позиции в сравнение с миналата седмица. Дия Евтимова е 265-а, отстъпвайки с 5 места от предишното издание на класацията.

В топ 10 при мъжете за пръв път от 2003 година Роджър Федерер пропадна до 5-ото място, изпреварен от испанците Давид Ферер и Рафаел Надал. Хуан-Мартин Дел Потро пък измести от седмата позиция Жо-Вилфред Цонга. Фантастичният на "Уимбълдън" Йежи Янович пък вече е 17-и в класирането, печелейки 5 позиции.

При дамите Мария Шарапова си връща второто място в ранглистата зад Серина Уилямс, а трета остана Вика Азаренка. Шампионката от Лондон Марион Бартоли пък скача с 15 места до 7-ото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com