Леброн смаза Кобе, а Маями би Лейкърс

5436

Новият баскетболен крал развенча стария – така можем накратко да опишем топмача на вечерта в НБА между шампионите „Маями Хийт” и вечния претендент за титлата „Лос Анджелис Лейкърс”. Срещата се игра в „Стейпълс Център”, а домакините от Лос Анджелис загубиха с 90:99.

Над всички в мача беше MVP на миналия сезон Леброн Джеймс, който заби 39 точки - най-високият му точков актив в един мач от началото на сеозна и направи 8 асистенции, а Дуейн Уейд добави 27 точки навръх 31-вия си рожден ден. Лидерът на „Лейкърс” Кобе Брайънт вкара 22 точки, като 13 от тях дойдоха в последната четвърт, но точно накрая Леброн и Уейд се развихриха и не дадоха шанс на домакините за вдъхновяващ обрат.

Лейкърс най-после биха

„Лос Анджелис Лейкърс” най-после прекъснаха серията си от пет поредни загуби и надделяха със 113:93 над „Кливланд Кав...

Решителният момент дойде по-малко от две минути преди края, когато центърът на „Лейкърс” Дуайт Хауърд пропусна два много важни изстрела от наказателната линия при 92:90 за "Маями", след които Рей Алън и Леброн Джеймс отказаха "Лейкърс" от мечтите им за победа. Хауърд е трагичен от фаул, като в този мач беше едва 5 успешни от 13 опита и завърши с 13 точки и 16 борби. Брайънт пък пропусна 14 от първите си 17 изстрела от игра в мача.

В мача играха четирима от десетте играчи, които ще започнат в титулярните петорки на Изтока и Запада в Мача на звездите на НБА – Леброн Джеймс, Дуейн Уейд, Кобе Брайънт и Дуайт Хауърд. А "Маями" спечели като гост на "Лейкърс" за пръв път от Коледа на 2010 година насам.

Победата затвърждава водачеството на „Маями” с 26 победи и 12 загуби, а „Лейкърс” са 11-ти на Запад с отчайващите 17 победи и 22 загуби.

Останалите резултати:

Маями продължава с лошото си представяне

Колебливото представяне на шампионите на НБА „Маями Хийт” продължава, след като горещите записаха шеста загуба в последните...

Ню Йорк – Детройт 102:87

Лос Анджелис Клипърс – Минесота 90:77

Милуоки – Финикс 98:94

Редактор: Ивайло Петров

Клипърс пречупиха Хюстън в мача на вечерта

Отбор номер 2 в НБА „Лос Анджелис Клипърс” надделя с 117:109 над „Хюстън Рокетс” в двубой, противопоставил едни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com