Литекс окупира второто място в А група след обрат и гол в последната минута

5308
Литекс окупира второто място в А група след обрат и гол в последната минута

Отборът на "Литекс" стигна до второто място в А група след шестия кръг, след инфарктна победа като домакин над "Любимец" с гол в последната минута. Ловчанлии изковаха успеха с 2:1 благодарение на Армандо Ваюши, предаде football24.bg.

Първото полувреме премина по-пестеливо, като все пак "Литекс" имаха повече положения и владееха инициативата. На два пъти обаче Ваюши не успя да вкара гол - първо удари греда след добро подаване и удар от границата на наказателното поле, а после не се възползва от отлично подадена от Джордан топка и сам срещу вратаря на "Любимец" стреля крайно несериозно и слабо.

Прокоба - Левски не може да бие отбори, останали с човек по-малко

Във втори домакински мач от началото на този сезон отборът на "Левски" не успява да победи съперник, който играе близо едно полувреме с...

"Любимец" поведе в резултата само четири минути след началото на второто полувреме. Огнянов центрира прецизно отляво към Будинов, който на границата на малкия пеналт бе оставен абсолютно непокрит и с глава откри резултата. "Литекс" отбеляза изравнителен гол в 67-та минута, но попадението бе отменено заради нарушение в нападение на Джордан. Колумбиецът обаче беше точен за отбора си само три минути по-късно. Нападателят на "Литекс" овладя топката на гърди около точката на дузпата, завъртя се и с много техничен удар в горния ляв ъгъл на вратата не остави шансове на Рашков за 1:1.

Три минути преди края на мача Мунин от гостите получи втори жълт картон за  задържа на фланелката Ваюши. Именно Ваюши даде победата на "Литекс" в последната минута на мача. След центриране в наказателното поле Джордан свали топката на албанеца , който с техничен удар от около 18 метра вкара топката в левия ъгъл на Рашков за крайното 2:1.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com