"Ливърпул" се бори със зъби и нокти за оставане в Европа

5839
"Ливърпул" се бори със зъби и нокти за оставане в Европа

След като станаха ясни имената на всички отбори, които се класират напред в Шампионската лига, днес ще се реши и кой продължава напред в Лига Европа.

Остават още малко въпросителни относно имената на всички щастливци, които ще излязат от груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир.

Ялови дербита в Лига Европа

Очакваните с интерес мачове от Лига Европа този път не предложиха атракция, както обикновено и със сигурност са разочаровали доста фено...

Групите, в които има максимална интрига, са A, E, G и J. Именно в група A е и най-интересният мач – „Удинезе” – „Ливърпул. Сблъсъкът, който започва в 20:00 часа, ще реши кой от двата отбора ще продължи напред, като обаче нещата зависят и от другия мач в групата – „Иънг Бойс” – „Анжи”. Италианците са аут, но за англичаните най-сигурният изход е победата. Защото ако не спечелят, а „Иънг Бойс” победи „Анжи”, то и „Ливърпул” напуска европейските турнири. Голям минус за червените е, че капитанът им Стивън Джерард няма да играе – той си остана вкъщи, тъй като е болен от грип.

В група E три отбора се борят за две места – „Стяуа”, „Щутгарт” и „Копенхаген”. В последния кръг, от 20:00 часа българско време, румънците гостуват в Дания, като при загуба с повече от един гол разлика и победа на „Щутгарт” при домакинството с „Мьолде”, „Стяуа” ще отпадне. При победа на „Копенхаген” и при равен или загуба на „Щутгарт”, датчани и румънци са напред. „Щутгарт” се класира на сто процента само, ако победи в последния си мач, което е и най-вероятният изход.

В група G отборът на „Генк” със сигурност продължава напред, като в директен мач с „Базел” (от 22:05 часа българско време) ще се определи дали белгийците ще са първи. За „Базел” мачът е от ключово значение, защото на швейцарците им трябва задължително поне равенство, за да се класират със сигурност напред и да не разчитат на „Спортинг Лисабон” да спре „Видеотон”, който ще играе за победа.

В група J в директен мач в Лондон "Тотнъм" и "Панатинайкос" ще се борят за място напред. На гърците им трябва задължителна победа, за да продължат - при всякакъв друг резултат "Тотнъм" се класира. Мачът започва в 22:05 българско време.

Известни са 17 отбора, които продължават в Лига Европа

След изиграването на петия кръг от груповата фаза на Лига Европа доста от нещата се изясниха, но остават и групи, в които нищо няма да ...

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com