Петра Квитова стана голямата жертва във втория кръг на Australian Open

7089
Петра Квитова стана голямата жертва във втория кръг на Australian Open

В изключително драматичен мач от вечерната сесия при жените на Australian Open британската надежда Лора Робсън успя да пречупи поставената под номер осем в схемата Петра Квитова и да я отстрани след победа с 2:1 сета (2:6, 6:3, 11:9). Освен големия си личен успех, Робсън превърна една от прогнозите на Actualno.com за развитието на турнира при жените в реалност.

Мачът не предложи нещо особено като качество, но все пак това беше компенсирано от голямата драма в края. Петра Квитова, която само преди година дойде в Мелбърн със задачата да оглави женската ранглиста, сега се бореше да не изпадне от топ 10 на света. И анализите, че чехкинята е в тотална игрова дупка, се потвърдиха и в този мач.

Сияйна принцеса или незначителна дукеса – коя ще се отличи при жените на Australian Open

Януари месец винаги е чакан с огромно нетърпение от любителите на тениса по цял свят. Защото, макар в Европа и в по-голямата част на СА...

Квитова започна срещата със сет в своя полза, но това се дължеше по-скоро на крайно нервната игра на Робсън, която във всяко разиграване искаше да уцели линията, а от сервис беше трагична. Чехкинята не стоеше много по-добре на корта, но и нямаше нужда предвид много повечето грешки на британката.

Моментът за по-голям срив на Петра обаче настъпи във втория сет - тогава Робсън най-после успя да направи втори пробив в сервиса ѝ, след като реализира само един в първата част въпреки деветте си шанса за пробив. Този път обаче Робсън поведе в резултата и това повлия на нервите на Квитова, която допусна и нов пробив, който реши втората част.

В третия сет Квитова поведе с 3:0 гейма, но отново допусна колебания и Робсън върна пробива. Въпреки това чехкинята имаше нов шанс с пробив за 4:2 гейма, но отново бързо предаде сервиса си. И нямаше как да е иначе, защото подаването ѝ беше непредсказуемо - 18 аса, но и 18 двойни грешки за целия мач. След изравняването за 4:4 Лора Робсън стоеше по-добре на корта, дори сервираше за мача при 6:5 гейма в своя полза, но се поддаде на свой ред на нервите и удължи мача до 9:9 гейма, когато пак проби и този път беше безмилостна на свой сервис, вземайки от втори опит така важния мач.

Загубата означава, че Петра Квитова ще изпадне от топ 10 при жените след края на Australian Open.

Григор и Цвети стегнаха багажа след първи кръг на Australian Open

Българските представители на Australian Open Григор Димитров и Цветана Пиронкова отпаднаха още в първи кръг и разочароваха всички привъ...

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com