Разходка във Футболна Европа

15070
Разходка във Футболна Европа

Здравейте, уважаеми читатели на Actualno.

Предстои пореден горещ уикенд по терените на Футболна Европа. Какво най-интересно има да се случва и по-важното – как ще завърши, нека видим в следващите редове.

„Реал Мадрид” – „Атлетико Мадрид”, 1 декември, 23:00 часа


Мадридското дерби е един от двата мача в най-големите европейски първенства през този уикенд, които ще приковат вниманието на футболните манияци.

Мачът между двата отбора идва в момент, когато „Белият балет” не е в най-добрата си форма. Нещо повече – за пръв път от над 15 години „Атлетико” има такава преднина пред „Реал” в Примера – цели 8 точки повече. Дюшекчиите делят първото място в Испания заедно с „Барселона”, а тяхното атомно оръжие Радамел Фалкао не спира да бележи – 11 гола в 13 мача.

Освен по-високо в таблицата, „Атлетико” изглежда и в по-добро моментно състояние от „Реал”. Белите имат затруднения, като загубиха в последния кръг като гост на „Бетис”, докато „Атлетико” разби „Севиля” с 4:0. Отделно „Реал” ще има и липси в състава – Марсело, Гонзало Игуаин и Майкъл Есиен са контузени, докато при дюшекчиите няма проблеми.

От историческа гледна точка обаче „Реал” са пълен хегемон – „Атлетико” нямат победа като гост на „Сантяго Бернабеу” от 1999 година насам, когато печели с 3:1. След това като домакин в шампионатни мачове „Реал” има шест победи и четири мача са завършили наравно. Всъщност след тази победа от 1999 година „Атлетико Мадрид” няма успех в 23 поредни сблъска с „Реал” във всички турнири – потресаваща статистика. Именно затова сега е удобен момент от всяка гледна точка „Атлетико” да спечели ... от всяка, но не бива да се забравя едно много важно обстоятелство – дюшекчиите са призвани да се дънят точно на прага на големия успех.

Ставките на букмейкърите сочат категорично предимство за „Реал” – 1.44 при 6.50 за „Атлетико” и 4.50 за равенство.

Прогноза: 12

„Байерн Мюнхен” – „Борусия Дортмунд”, 1 декември, 19:30 часа

Мартин Йол: Бербатов ни промени

"Ние имаме по-различен отбор от миналия сезон, погледнете само Димитър Бербатов - той е играч, който има основна заслуга за това", по...


Най-големият мач в новата история на германския футбол – най-титулуваният отбор в страната срещу настоящия шампион в Бундеслигата.

В момента „Байерн” е убедителен лидер, с 11 точки преднина пред „Дортмунд”, които са трети. Това е реално последен шанс за канарчетата да се закачат в борбата за титлата.

В последните пет мача за първенство между двата отбора „Дортмунд” има пет победи, включително разгромното 5:2 от миналата година на „Вестфален”. Жълто-черните имат и две поредни победи в Мюнхен – с 0:1 и 1:3. „Байерн” обаче спечели в последния сблъсък – за Суперкупата на Германия, който се игра преди старта на този сезон, с 2:1.

В двата състава има липсващи, като за „Байерн” липсите са по-големи – няма да играе Ариен Робен, както и Густаво, а за „Борусия” ще отсъства Патрик Овомойела.

Букмейкърите дават предимство на баварците – 1.75 за тяхна победа, 4.33 за победа на „Дортмунд” и 3.80 за равен.

"Байерн" увеличава преднината си в Бундеслигата

Претендент номер едно за титлата в Германия "Байерн Мюнхен" увеличи на 10 точки преднината си като лидер в Бундеслигата след успех с 2:...

Прогноза:

„Фулъм” – „Тотнъм”, 1 декември, 17:00 часа


Най-интересният мач в Премиершип противопоставя два лондонски тима – „Фулъм” на Димитър Бербатов и „Тотнъм”. В момента тима на българина е на 11 място, а „Тотнъм са пети.

Безспорно „Фулъм” се нуждаят повече от точки, особено ако искат да атакуват място в евротурнирите. „Тотнъм” пък са само на 3 точки от зоната „Шампионска лига”.

От шест мача насам „Фулъм” нямат победа, а отделно ще са без основния си централен защитник -  Бреде Хангеланд. Като сложим този фактор на кантара, а и предвид факта, че двата отбора вкарват доста, можем да очакваме резултатен двубой.

"Реал" на осминафинал за Купата на краля

Отборите на "Реал Мадрид", "Малага", "Бетис" и "Осасуна" се класираха за осминафиналите на Купата на краля. Компания ще им правят и вт...

В последните шест мача между двата тима няма равенство. „Тотнъм” има две поредни победи, а последният успех на „Фулъм” е от зимата на миналата година – 4:0.

Ставките на букмейкърите са много изравнени – 2.87 за победа на „Фулъм”, 2.50 за победа на „Тотнъм” и 3.30 за равен. Мачът е троен отвсякъде и единственият по-сигурен залог изглежда оувър – над 2,5 гола. Коефициентът за тази опция е 1.70.

Прогноза: Х1

„Лацио” – „Парма”, 2 декември, 16:00 българско време


Ето едно дерби, което в близкото минало предизвикваше огромен интерес. В момента „Лацио” са пети в Серия А, докато „Парма” се намират на седмо място, с шест точки по-малко от римските орли.

"Милан" излъга "Ювентус" в дербито на Серия А

В поредното, 162-ро дерби, откакто съществува Серия А (от 1929 година насам), отборът на „Милан” успя да спре действащия ит...

Откакто Калисто Танци напусна „Парма”, тимът разчита основно на домакинствата си, за да трупа точки. Не е по-различна ситуацията и сега – само 1 победа като гост в седем мача. От друга страна „Лацио” са отличен домакин и имат 5 победи в седем мача. Отделно се очаква Мирослав Клозе да е в състава, след като имаше проблеми и пропусна мача с „Ювентус”.

В последните години „Лацио” има лек превес в този двубой – 3 победи в 6 мача, 2 победи за „Парма” и само един равен. Като домакин в последните 5 мача между двата отбора орлите също имат 3 победи, а „Парма” – само един успех.

Ставките на букмейкърите дават предимство на „Лацио” – 1.72 за тяхна победа, 4.75 за „Парма” и 3.60 за равенство.

Прогноза:

Снимки: Getty Images

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com