Робин Ван Перси донесе на Манчестър Юнайтед "Комюнити Шийлд"

10589
Робин Ван Перси донесе на Манчестър Юнайтед "Комюнити Шийлд"

Шампионът на Англия "Манчестър Юнайтед" надви с 2:0 носителя на ФА Къп Уигън и спечели 20-ия си трофей "Къмюнити Шийлд" или Суперкупата на Англия, информира football24.bg.

Още в 6-ата минута Робин ван Перси изведе "червените дяволи" напред в резултата. Холандецът засече с глава центриране отляво на Патрис Евра и не остави никакъв шанс на Скот Карсън.

Юнайтед навлиза във форма

Шампионът на Англия "Манчестър Юнайтед" отнесе с 5:2 тима на Китчее в Хонконг, записвайки втора победа при новия си мениджър Дейвид Мой...

В 35-ата минута Маклийн пропусна чудесна възможност да изравни. Той бе изтърван от Смолинг и Джоунс, нахлу отляво в наказателното поле и от малък ъгъл опита директен удар. След шута топката профуча успоредно на голлинията на Де Хеа, без обаче някой от играчите на Уигън да успее да я засече. Минута след това Карсън изби опасен удар на Уелбек.

В последните 15 минути на полувремето "Уигън" беше по-активният отбор на "Уембли" и последователно Бойс и Барнет имаха добри положения, от които в крайна сметка не успяха да се възползват.

В 59-ата минута Ван Перси обаче покачи на 2:0 с втория си гол в мача. Том Клевърли и Дани Уелбек разиграха пред наказателното поле, а последвалият изстрел на Ван Перси рикошира в крака на Джеймс Пърч и влезе във вратата на Карсън.

Така новият мениджър на "червените дяволи" Дейвид Мойс спечели първия си трофей начело на Юнайтед още в официалния си дебют.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед сключиха трансферен пакт

Необичаен пакт между "Ливърпул" и "Манчестър Юнайтед", дело собственика на мърсисайдци Джон Хенри,ще пази звездите на "червените дяволи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com