Щангистите горят с $ 260 000 - не ги открили за допинг тест

6419
Щангистите горят с $ 260 000 - не ги открили за допинг тест

Националите по щанги са се скрили от проверка на Световната антидопингова агенция (ВАДА). Новината разпространи ТВ7. Глобата, която очаква родната федерация, е 260 000 долара, предаде АСН.

Допинг ченгетата не открили нито един състезател от подадените имена на 26 тежкоатлети. Централата ни този път е подала по надлежен ред списъка на елитните ни спортисти до ВАДА, тъй като по правилник трябва да се декларира местонахождението на всеки един.

През ноември държавният ни тим беше изхвърлен от световното първенство в Париж именно заради пропуск да предостави такъв за допинг контрол на международната федерация.

Президента на щангите ни Неделчо Колев не желаеше да отговаря на журналистически въпроси. Свободно даваше и мобилният на треньора на мъжете Иван Иванов. Без да се крие, говори единствено треньорът на жените Кристияна Колева. "При мен никой не е идвал. Ние сме от два дни на лагер в Асеновград. Това е поредният блъф. Имаме много врагове. Гарантирам с името си за моя състав, че никой не ни е търсил и нямам никакви притеснения", каза тя.

Заради провалената проверка федерацията ни може да бъде изхвърлена отново за срок от една година от международното движение, съобщава ТВ7.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com