Сити се справи лесно с Арсенал

10270
Сити се справи лесно с Арсенал

Във второто голямо дерби от 19-ия кръг на Премиершип шампионите от "Манчестър Сити" се справиха с 2:0 с тима на "Арсенал". Така "Сити" отново се доближи на 7 точки от водачите от "Манчестър Юнайтед" в битката за титлата в Англия.

Балотели се хвърли да бие Манчини

Нов страхотен скандал разтърси шампиона на Англия "Манчестър Сити", а главно действащо лице отново е Марио Балотели. На днешната трени...

Мачът започна в сравнително спокойно темпо, но още в 9-тата минута всичко се промени – Лоран Кошчелни направи изключителна глупост, фаулирайки Един Джеко в наказателното поле.

За деянието си Кошчелни беше изгонен, а Джеко се нае да изпълни дузпата. Босненецът обаче стреля толкова глупаво, колкото и Кошчелни го фаулира – в средата на вратата по земя и Войчех Шчесни изби с крак в гредата, топката се разходи по голлинията и падна право в ръцете на полския вратар.

Заради изгонването на Кошчелни Арсен Венгер извади Алекс Окслейд-Чембърлейн и вкара Пер Мертезакер в игра.

След червения картон се очакваше, че „Арсенал” ще промени тактиката си и ще заиграе повече на контраатака, но вместо това топчиите продължиха да се опитват да контролират играта. Това, обаче, беше наказано от шампионите – фаул в 20-тата минута срещу Хави Гарсия беше бързо изпълнен, с два паса Карлос Тевес беше намерен в невралгична зона и аржентинецът веднага изведе Джеймс Милнър в коридор, като англичанинът препарира Шчесни – 0:1.

Ливърпул готви отмъщение за Манчестър Юнайтед

След съботната загрявка дойде ред и на основното ястие за футболните лакомници – супер неделя с грандиозни сблъсъци в английското...

Голът вече реши нещата в полза на „Сити”, които с човек повече установиха тотален контрол на терена. След десетина минути дойде и второто попадение – Сабалета се пребори за една топка на десния фланг, изведе Милнър и той с пас по земя намери Тевес, който бутна топката, Шчесни спаси, но кълбото отиде в краката на Джеко и той на празна врата се реваншира за пропуснатата дузпа – 0:2.

В самия край на първото полувреме „Сити” по чудо не стигна до трети гол след като Хави Гарсия стреля с глава след корнер, но Джак Уилшър изби на голлинията влитащата в горния ляв ъгъл на безпомощния Шчесни топка.

В началото на втората част „Арсенал” опита някакъв натиск, но „Сити” лесно го парира и продължи да прави положения, макар и да играеше по-лежерно. Върхът на лиготията от страна на шампионите беше излизане на Карлос Тевес сам срещу Шчесни и доста нескопосаният опит на аржентинеца да го излъже.

В 74-тата минута обаче численото равенство на терена беше възстановено. Тогава Венсан Компани влезе с бутоните напред в краката на най-активния от страна на топчиите – Джак Уилшър и беше изгонен от рефера Майк Дийн.

Гуардиола поема Манчестър Сити?

Британският вестник Sun твърди, че бившият наставник на „Барселона“ Пеп Гуардиола ще замени Роберто Манчини като мениджър н...

Червеният картон за Компани обаче дойде твърде късно – „Арсенал” вече бяха пречупени, а и времето да правят обрат не беше кой знае колко много. Чак в 90-тата минута Уолкът излезе сам срещу Джо Харт и го преодоля, но Лескът изчисти топката пред голлинията.

Защо „Сити” спечели?

Заради наивността на Лоран Кошчелни и „Арсенал” като цяло. Крайно глупашки Кошчелни направи дузпа и си изкара червен картон още в самото начало на мача, което предопредели развоя на срещата. Не стига това ами и Венгер не дръпна назад останалия си с 10 души отбор след като Шчесни спаси дузпата на Джеко и не заложи на игра с контраатаки, а пак се опита да наложи обичайната си тактика на надиграване. Логично „Сити” бързо намери празните пространства и наказа топчиите.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com