Супер Марио изведе Милан на четвърто място в Серия А

20677

В мач от 23-ия кръг на Серия А отборът на "Милан" победи с инфарктен гол от дузпа в последната минута "Удинезе" и така окупира четвъртото място във временното класиране, на само три точки зад третия "Лацио".

Срещата на „Сан Сиро” премина под знака на Марио Балотели и неговото завръщане в Серия А. Супер Марио определено внесе необходимата свежест и самочувствие в състава на росонерите и показа, че е един от най-големите нападателив съвременния футбол, макар че своенравният му характер все още си остава сериозен фактор за представянето му.

Пепе Рейна провали и лиши от победа Ливърпул над Манчестър Сити

В пореден вълнуващ мач от първенството на Англия шампионите от "Манчестър Сити" и тимът на "Ливърпул" завършиха наравно 2:2 и по този н...

Балотели можеше да се разпише още в 40-тата секунда на двубоя, когато се измъкна от защитата на „Удинезе” и с мощен шут от дъгата на наказателното поле прати топката току до десния страничен стълб на вратата на гостите.

В тези първи минути освен Балотели с енергичността и техниката си се понрави и МБайе Нианг, който изтормози левия фланг на защитата на „Удинезе” и имаше чуден шанс да вкара първото попадение в мача в 11-тата минута, когато Балотели го изведе сам срещу Даниеле Падели, но вратарят на „Удинезе” спаси.

Неизбежното и чакано от всички фенове на „Милан” се случи в 25-тата минута. Тогава Ел Шарауи проби отляво, центрира и след рикошет топката падна право на крака на Супер Марио, който без много бавене я заби във вратата на Падели – 1:0. Минути по-късно Балотели можеше да вкара втори гол след страхотен далечен удар, който влизаше право под гредата в горния ляв ъгъл, но Падали някак изби след плонж с една ръка.

Към края на полувремето обаче започна да си проличава, че „Милан” ще има неприятности. „Удинезе” започна да изнася по-напред играта, да пресира повече, да се бори здраво за първа топка. И това променено настроение даде отличен старт на гостите през второто полувреме.

Нюкасъл наказа Челси с гол в последната минута

В пореден наелектризиращ мач от Висшата лига на Англия отборът на "Нюкасъл" успя да обърне тима на "Челси" и да спечели с гол в последн...

В началото на втората част „Милан” не излезе максимално мотивиран и „Удинезе” не пропусна да се възползва от шанса си. Първо Ди Натале за малко не вкара след страхотен дълъг пас, но в следващата ситуация, в 55-тата минута тромавите и бавни като тролеи Даниеле Бонера и Кристиян Сапата изпуснаха Муриел и Пинци, които комбинираха и последният си осигури шанс да стреля, като след рикошет в крака на Сапата топката влезе във вратата на „Милан” – 1:1.

Голът показа колко млад е тимът на росонерите в момента и как има доста голям дисбаланс като качество в отделните линии – младо, надъхано и талантливо нападение, недостатъчно креативна халфова линия и правеща чести грешки защита, особено по отношение на централните защитници. Масимилиано Алегри видя, че нещата отиват на зле и вкара в игра Боян Къркич на мястото на Антонио Ночерино, а след това и Робиньо на мястото на Нианг.

Именно пред Нианг се откри големия шанс да даде победата на росонерите - в 77-тата минута той се оказа сам на точката за изпълнение на дузпа при една висока топка и със страхотно воле опита да счупи напречната греда, вместо само да насочи топката покрай безпомощния Падели. Преди това Балотели можеше да вкара, като той от метър не можа да засече хубав пас в малкото наказателно поле от Кевин Констант.

Марио Балотели премина в Милан

Италианският нападател на "Манчестър Сити" Марио Балотели вече е играч на "Милан", съобщи Milan Channel. Росонерите и английския шампи...

Поредното положение за "Милан" беше отново пред Балотели, който от пряк свободен удар прати коварна топка в долния ляв ъгъл на Падели, но той отново спаси майсторски.

И когато изглеждаше, че всичко вече е ясно, в последната минута бърза атака на "Милан" изведе Ел Шарауи отляво, там защитник на "Удинезе" направи чист шпагат в наказателното поле, но реферът Паоло Валери даде дузпа - в 93-тата минута. Интересното е, че Валери беше назначен за мача в последния момент, като обяснение защо той сменя първоначалния избор Давиде Маса не беше дадено - или поне не до 93-тата минута на този мач. Зад топката застана Марио Балотели, който литна Падели и без проблем вкара - 2:1.

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Лаком за гол".

Автор: Ивайло Петров

Милан и Наполи потриват доволно ръце

"Наполи" и "Милан" се оказаха големите печеливши след 22-рия кръг в Серия А, но преди да бъде изигран мачът на "Интер" с "Торино". Н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com