Сървайвър - изпитанията пред Моуриньо нямат край

24010
Сървайвър - изпитанията пред Моуриньо нямат край

Здравейте, футболни маниаци. Събота е, а тази събота всъщност е неделя – защото от гледна точка на футбола този уикенд най-интересното ще се случи днес. Затова запасете се с пиячка, пускайте прогнозите в „Лаком за гол” и сядайте пред телевизора със стиснати палци.

Тотнъм – Нюкасъл, 14:45 часа


Мачът, с който се открива 26-ия кръг в Премиершип. Безспорно това е срещата, която обещава много голове, макар че в съставите и на двата отбора проблеми има.

За „Тотнъм” аут от мача е Джърмейн Дефо, който получи контузия срещу „Уест Бромич Албиън”. Аут е и коравият централен защитник Юнес Кабул, няма го и опорният халф Сандро. Тези липси, обаче, не са нещо, с което „Тотнъм” не е привикнал (с изключение на Дефо) и със сигурност алтернатива има. Дори в нападение нещата не са толкова черни – Емануел Адебайор се връща след прекараното време с националния тим на Того заради Купата на африканските нации.

За „Нюкасъл” най-голямата липса ще е Хатем Бен Арфа, но френската колония, която буквално наводни състава на „свраките” през зимния трансферен прозорец, дава опции и за тази липса. Безспорно надеждите на феновете на свързани най-вече с Муса Сисоко, който блесна в предния мач срещу „Челси”. Райън Тейлър също ще липсва, но и той може да бъде заместен.

В двубоите между двата отбора „Тотнъм” има предимство, но характерно за този сблъсък е, че домакинът обикновено печели или най-малкото не губи. Последната победа на някой от двата тима като гост е през 2008 година – тогава „шпорите” бият с 2:1 „Нюкасъл”, а в предния мач „свраките” подчиняват „Тотнъм” насред Лондон с 4:1.

За „Тотнъм” мачът е от изключително значение, защото тимът трябва да брани четвъртата позиция в класирането, ако иска да играе в Шампионската лига. А отзад напират отбори като „Евертън”, „Арсенал”, „Ливърпул”. „Нюкасъл” пък взеха глътка въздух след победата на „Челси” и вече е на 6 точки от зоната на изпадащите.

Средните ставки сочат предимство на „Тотнъм” – 1.70 за тяхна победа, 4.11 за равен и 5.70 за победа на „Нюкасъл”.

Прогноза: Х1

Ювентус – Фиорентина, 19:00 часа


24-ият кръг на Серия А е ключов в битката за скудетото. В борбата останаха два реални кандидата – настоящият шампион „Ювентус” и „Наполи”.

Днес „Ювентус” са първи на ход и имат домакинско предимство – „Старата госпожа” посреща тима на „Фиорентина”. В Италия това е едно от най-свирепите дербита като заряд – между феновете на двата отбора съществува истиска омраза, която датира още от 1982 година. Тогава „Ювентус” печели скудетото с точка повече от „Виола”, като в последния кръг редовен гол на „Фиорентина” срещу „Каляри” е отменен, а „Старата госпожа” печели по типичен за нейната история начин – с дузпа срещу „Катандзаро”. През 1990 година пък „Фиорентина” продава точно на „Ювентус” Роберто Баджо, а това също се приема на нож от публиката на виолетовите. Само преди половин година пак на трансферния пазар между двата тима имаше нов скандал – за Димитър Бербатов. Бербатов уж беше приел офертата на флорентинци, но „Ювентус” се намеси и изглеждаше, че ще прибера българина, който обаче избяга във „Фулъм” и в крайна сметка и двата италиански отбора останаха излъгани.

Като директни двубои „Ювентус” има много голямо предимство. Всъщност „Старата госпожа” не е губила срещу „Фиорентина” вече десет поредни мача. Именно в Торино „Фиорентина” спечели с 3:2 през 2008 година, а предишната победа на виолетовите беше чак през 1998 година.

Водачът за седмицата в "Лаком за гол" демонстрира инженерна точност

Нов месец, нов късмет – така най-спокойно може да се охарактеризира стартът в преследване на втората месечна награда във футболна...

По отношение на съставите шампионите на Италия имат известни проблеми. Под въпрос са фигури като Себастиян Джовинко, Леонардо Бонучи и Клаудио Маркизио, като Джовинко и Маркизио са в групата и вероятно ще играят, а твърдо аут са Джорджо Киелини, Николас Бендтнер и Симоне Пепе. Андреа Пирло има проблем с болежки след контролата на Италия срещу Холандия и е много вероятно да пропусне мача. В състава на „Фиорентина” голямата липса е наказаният Алберто Акуилани, дълготрайно контузен е новото попълнение Джузепе Роси. В халфовата линия няма да го има още Джулио Милячо, а под въпрос е Матиас Фернандес.

Средните ставки сочат предимство за Юве – 1.71 за тяхна победа, 3.87 за равенство и 5.75 за победа на „Фиорентина”.

Прогноза: 1

Лацио – Наполи, 21:45 часа


Вторият ключов двубой от 24-ия кръг в Серия А противопоставя третият във временното класиране в Италия „Лацио” и втория „Наполи”.

Барселона продължава с равенствата

Аржентинската звезда Лионел Меси се разписа от дузпа и донесе точка за тима си "Барселона" при гостуването на "Валенсия" в мач от 22-ри...

Мачът е жизненоважен и за двата тима – „Лацио” трябва да бранят позицията си в зона Шампионска лига, а „Наполи” ще търсят победата, за да запазят шансове за титлата.

В директните двубои „Лацио” има предимство, като „Наполи” няма победа в Рим от 2008 година насам. Обикновено предимството е на домакина, но точно в този мач това може би няма да е така.

И основната причина за това твърдение са двете огромни липси в състава на „Лацио” – Мирослав Клозе и Ернанес, които са контузени. Двамата са основата на атаката и красивия полет на „орлите” през тази година в Серия А и липсата им няма как да не се отрази. Римският клуб взе за заместник на Клозе Луи Саха, но е наивно да се вярва, че французинът още от първия мач ще може да замени пълноценно германеца. А и като цяло Саха е по-ниска класа от Клозе. При „Наполи” сериозни липси няма, само защитникът Леонардно Ринаудо няма да е на линия, но това не е от особено значение. Защото Единсон Кавани е на линия и е жаден за голове.

Средните ставки на букмейкърите сочат предимство за „Наполи” – 2.60, при 3.41 за равенство и 3.03 за победа на „Лацио”.

Прогноза: 2Х

Супер Марио изведе Милан на четвърто място в Серия А

В мач от 23-ия кръг на Серия А отборът на "Милан" победи с инфарктен гол от дузпа в последната минута "Удинезе" и така окупира четвърто...

Реал Мадрид – Севиля, 23:00 часа


Вече е ясно – в Примера „Белия балет” преживява отвратителен сезон. Мадридският клуб е на цели 16 точки зад лидера „Барселона” и е ясно, че няма да защити титлата си.

Напоследък, обаче, се появи реална опасност „Реал” дори да не се класира директно за Шампионската лига. Тимът на Моуриньо е трети във временното класиране, на 7 точки зад градския съперник „Атлетико Мадрид” и определено трябва да започне да печели по-честичко, защото „дюшекчиите” трупат точки и не позволяват на „Реал” да стигнат до второто място.

Срещу „Севиля” белите ще трябва да покажат, че не са забравили как се печели. Нещо повече – трябва да го направят с възможно по-убедителен резултат, защото търпението на „Сантяго Бернабеу” не е отличителна черта и дори Жозе Моуриньо няма да удържи дълго, ако допусне издънка със „Севиля”.

От друга страна севилският клуб все още има шанс за четворката – на 7 точки е от „Малага”, което е хем голяма, хем не чак толкова голяма разлика. Севилци, обаче, ще имат нужда от импулс и един дори частичен успех в Мадрид може да го даде.

Пепе Рейна провали и лиши от победа Ливърпул над Манчестър Сити

В пореден вълнуващ мач от първенството на Англия шампионите от "Манчестър Сити" и тимът на "Ливърпул" завършиха наравно 2:2 и по този н...

В директните двубои „Реал” има огромно предимство, но през есента „Севиля” спечели на „Санчес Писхуан”. От 2007 година „Севиля” няма победа в Мадрид, а още по-шокиращо от статистическа гледна точка е, че двата отбора не са правили равен мач помежду си във вече 19 поредни мача. Последното равенство е фиксирано през 2005 година – 2:2 в Севиля. А от 1993 година насам няма равенство между двата тима в Мадрид. Чисто статистически тази опция може да се изпробва от по-смелите залагащи, макар че точно сега едва ли ще излезе.

Липси има и в двата състава – Касияс е аут заради фрактура на ръката, но Диего Лопес е добър заместник. Има надежда в състава на белите да се върне Пепе. При „Севиля” голямата липса е наказаният Иван Ракитич – моторът на гостите. Няма го и агресивното крило Диего Пероти, аут е и защитникът Сисиньо – все важни фигури.

Средните ставки сочат убедително предимство за „Реал” – 1.41, срещу 5.50 за равенство и 9.00 за победа на „Севиля”.

Прогноза: 1Х

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com