"Тигрите" на Бойко разгромиха отбора на арабските дипломати с 13:3

6559
"Тигрите" на Бойко разгромиха отбора на арабските дипломати с 13:3

Отборът на „Витоша” (Бистрица), известен като „Тигрите” от Бистрица, победи с 13:3 отбора на арабските дипломати в първата по рода си подобна футболна среща. Пет от головете вкара премиерът Бойко Борисов. Футболният мач завърши със снимки за спомен и с пожелания за нови срещи на футболното поле. В края на първото полувреме, „Тигрите” водиха с 5:1 с три гола на Борисов. Три минути преди края на мача, „Бистрица” водеше с 12:1. След подкана от страна на премиера, футболната среща беше удължена с още няколко минути. В тях отборът на арабските дипломати успя да се отсрами с още два гола. Секунди преди края „Витоша” (Бистрица) завърши срещата с още едно попадение за 13:3.

„Използваме празниците, за да поспортуваме”, каза премиерът Бойко Борисов. Борисов отбеляза, че вчера „Тигрите” от Бистрица също са победили в мач футболисти като Гошо Марков, Йонков, Сашо Начев и други, включително и бивши състезатели от „А” група. За днешния мач Борисов похвали играта на Вучката. „Вучката е във втора футболна младост. Чак коса почна да му расте”. От Бистрица се отличи още и Доктора.

Посланикът на Йемен Ахмед Алкадаси и посланикът на Судан Саиб Абул Гасим изгледаха цялата футболна среща между отборите на арабските дипломати и на „Тигрите” от Бистрица въпреки температурите, които бяха близо до нулата. Много сме щастливи от тази инициатива – да играят нашите дипломати с министър-председател – каза на полувремето посланикът на Йемен. „Той е много активен, много енергичен човек, който наистина държи да има добри отношения. Щастливи сме заради тази инициатива. Това сближава разстоянията между държавите. Тук се срещнахме и с някои посланици от различни държави. За първи път се играе такъв мач. Надяваме се това да не е последно, да има още няколко такива срещи” – каза посланикът на Йемен Ахмед Алкадаси. Посланикът на Република Судан Саиб Абул Гасим заяви: „Много сме щастливи днес. Като нов посланик в Судан, пристигнал скоро в България, да играем с отбор, който е начело с министър-председателя, а министър-председателят да играе с един отбор от арабските легации. Както знаете, спортът е за връзки между хората, връзки между народите. Това ще заздрави отношенията между България и арабските страни”.

Дипломати от Посолствата на Судан, Йемен, Мароко, Алжир участваха във футболната среща, която изгубиха катастрофално с 13:3.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com