Тотнъм излъга Нюкасъл и запазва шансове за Шампионската лига

6714

В изключително важен мач в битката за зона Шампионска лига отборът на "Тотнъм" спечели с 2:1 срещу "Нюкасъл" и по този начин излезе временно на трето място в Премиершип преди домакинството на "Челси" на "Уигън".

Мачът започна буреносно, като голямата звезда на „шпорите” Гарет Бейл още в първата минута направи марков пробив по левия фланг и пусна страхотен пас в малкото наказателно поле, но там Клинт Демпси закъсня и си пролича, че „Тотнъм” играят без типичен централен нападател – Дефо е контузен, а Адебайор започна на пейката заради дългото пътуване от ЮАР.

Нюкасъл наказа Челси с гол в последната минута

В пореден наелектризиращ мач от Висшата лига на Англия отборът на "Нюкасъл" успя да обърне тима на "Челси" и да спечели с гол в последн...

В четвъртата минута обаче Бейл не прости на Тим Крул – пряк свободен удар за домакините и уелсецът майсторски завъртя топката в левия ъгъл на холандския вратар, като Джеймс Пърч от гостите не подскочи в стената и носи основна вина за точния удар – 1:0.

Голът обаче не стресна „Нюкасъл”, ами ги мотивира. След десетина минути игра Папис Сисе с глава можеше да изравни, но параболичният му удар премина в страни. Не така обаче стояха нещата в 24-тата минута – тогава новата звезда на „свраките” Муса Сисоко се освободи на десния фланг, върна към Йоан Гуфран, който стреля и след рикошет топката отиде в горния ляв ъгъл на Уго Йорис – 1:1.


Изравнителното попадение определено оказа влияние и на двата отбора, които се вкопчиха в безмилостна битка в средата на терена. „Тотнъм” опитваше натиск, но „Нюкасъл” спираше домакините и явно двата отбора внимаваха повече да не допуснат нов гол до почивката, отколкото да се борят да вкарат още.

Водачът за седмицата в "Лаком за гол" демонстрира инженерна точност

Нов месец, нов късмет – така най-спокойно може да се охарактеризира стартът в преследване на втората месечна награда във футболна...

Началото на второто полувреме беше белязано от много неприятен инцидент – при борба за топката на тъча Кайл Уокър стигна пръв и изрита кълбото, но бутоните му задраха крака на голмайстора на „Нюкасъл” в мача Йоан Гуфран, който беше изнесен на носилка със съмнение за фрактура.

Равностойната игра принуди Вияш-Боаш най-после да вкара типичен централен нападател в лицето на Адебайор, но въпреки това „свраките” се бранеха отлично. В 78-та минута обаче игралият отлично до този момент Джеймс Пърч направи груба грешка при една тупкаща топка в центъра на терена, Гарет Бейл се възползва, включи турбо двигателя и излезе сам срещу Крул, като успя да прекара топката през краката му – 2:1.

Голът смрази гостите и само две минути по-късно Крул увисна при един корнер, но по чудо Стивън Колкър не уцели празната врата. В 86-тата минута развихрилият се Бейл се измъкна при нова контраатака, но този път Тим Крул показа класа и спаси силния му удар.

Заради сериозното забавяне около контузията на Гуфран беше дадено седем минути продължение, а в него Шола Амеоби можеше да изравни, но Йорис се хвърли отчаяно и пресече удара на нападателя на "свраките", а в ответната атака Джейк Ливърмор получи топката в наказателното поле, но ударът му беше блокиран. А в последната минута Гарет Бейл незнайно как не направи хеттрик след като Крул спаси удара му, топката се върна в него на празна врата, но той с по-слабия си десен крак не уцели. Бейл успя да тества Крул и още веднъж преди края на мача с удар от дъгата на наказателното поле, но холандският вратар пак спаси.

Джърмейн Дефо пропуска следващите три седмици

Нападателят на "Тотнъм" Джърмейн Дефо ще бъде извън игра през следващите три седмици, заради контузията в глезена, която получи по вр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com