US Open: Джокович и Федерер мачкат, Стоусър и Янович отпаднаха

5509
US Open: Джокович и Федерер мачкат, Стоусър и Янович отпаднаха

Изминалият втори ден на US Open донесе много нови емоции на тенис феновете и поднесе нови изненади както в мъжката, така и в женската схема на турнира.

Мъже

Пиронкова последва Григор и също отпадна от US Open

След като Григор Димитров разочарова и отпадна от много по-слабо ранкиран от него съперник още на старта на US Open, съдбата му сподели...

Централните събития за деня бяха мачовете на световния номер едно Новак Джокович с Рикардас Беранкис и на петкратния шампион в Ню Йорк Роджър Федерер с Грега Жемля. И двамата фаворити взеха успех с по 3:0 сета – 6:1, 6:2, 6:2 за Ноле и 6:3, 6:2, 7:5 за Федерер. Джокович беше много уверен и агресивен, като наниза 28 печеливши удара и направи само 9 непредизвикани грешки, а Федерер допусна колебание само в края на третия сет, когато, след като поведе с пробив за 4:3, допусна лек рибрейк при аванс от 40:15 в своя полза, но бързо се коригира. Швейцарецът беше доста стабилен на сервис, но и опонентът му не предложи нищо затрудняващо на ретур.

Иначе през втория ден на Откритото първенство на САЩ се затвърди впечатлението, че на младите играчи в съвременния тенис ще им е страшно трудно. След като на старта на турнира отпаднаха Бърнард Томич и Кей Нишикори, към тях се присъединиха Григор Димитров и Йержи Янович – полуфиналист на „Уимбълдън”. Загубата на Янович от 125-ия в света Максимо Гонзалес с 0:3 сета (4:6, 4:6, 2:6) беше най-шокиращият резултат при мъжете през втория ден, но донякъде оправдание за поляка може да е физическото му състояние – на два пъти той вика физиотерапевт на корта, а определено сервисът му страдаше.

Друга голяма жертва на вечерта беше 15-ия поставен Николас Алмагро, който загуби с 1:3 сета от Денис Истомин. Този резултат обаче не е чак толкова изненадващ, защото Истомин демонстрира добра форма напоследък.

Жени

Горчив край на US Open за Григор Димитров

И през тази година първата ни ракета при мъжете Григор Димитров няма да може да се похвали с победа на US Open при мъжете. Малко очаква...

Сензацията при жените е отпадането на шампионката от 2011 година тук и номер 11 в схемата Саманта Стоусър. Тя загуби със 7:5, 4:6, 4:6 от получилата „уайлд кард” 17-годишна американка Виктория Дювал – номер 296 в света. В предварителните прогнози за женския турнир Actualno.com посочи като възможно разочарование именно Стоусър, но тя надмина дори нашите очаквания.

Иначе напред продължават Петра Квитова, Каролине Вожнячки, Ана Иванович и Виктория Азаренка, която не даде нито един гейм на Дина Пфиценмайер. От четирите само Квитова показа колебание, но то е типично за нея – тя загуби втория сет срещу Мисаки Дои, след като за пореден път просто „изключи” от ставащото на корта и спря да играе. Това беше 31-ви трисетов мач на Квитова за сезона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com