Ювентус, Интер и Фиорентина паднаха вкупом в първия кръг след Коледа

8192

Изключително тежък уикенд изкараха почти всички грандове в Италия, за повечето от които числото 19 (19-ти кръг) се оказа нещастно.

Злополучното футболно хоро беше поведено от "Интер", които паднаха разгромно с 0:3 при гостуването си на "Удинезе". Преломен момент в мача се оказа изгонването на Жуан в средата на второто полувреме, когато "Удинезе" вече водеха с 1:0. Капитанът на домакините и неостаряващ голмайстор Антонио Ди Натале на два пъти наказа нерадзурите, които пропуснаха отлична възможност да се утвърдят в челото на Серия А и реално почти нямат шанс да гонят "Ювентус".

Рома отвъртя звучен шамар на Милан

В дербито от последния кръг на Серия А за тази година отборът на „Рома” пречупи на своя „Олимпико” отбора на &b...

За да не остане по-назад, "Старата госпожа" също падна - с 1:2 като домакин на "Сампдория". При това "Ювентус" поведе с 1:0 с гол на Себастиян Джовинко от дузпа, а "Сампдория" остана с десет души още в 30-тата минута след втори жълт картон на Гаетано Берарди. Моряците, обаче, изобщо не се предадоха и още докато бяха с 11 души вкараха гол, който беше отменен заради нарушение срещу Буфон, но в началото на второто полувреме успяха да обърнат изцяло развоя на срещата. На два пъти Мауро Икарди наказа безмилостно Буфон след показни контраатаки на "Сампдория", като и в двата случая Икарди беше изпуснат сам по диагонал срещу вратаря на Юве. При първия гол Буфон дори блокира топката, но само я омекоти и тя влезе бавно-бавно във вратата.

Освен неприятната загуба, "Ювентус" губи за неопределено време и Клаудио Маркизио, който получи контузия в коляното.

За капак тимът на "Фиорентина", който е трети във временното класиране, загуби с 0:2 като домакин на "Пескара". Виолетовите играха отчайващо разсеяно, явно в мислите си още бяха по коледните трапези и заслужено "Пескара" поля със студен душ Ла Виола.

От всички тези изненади най-добре се възползваха "Лацио" и "Милан". И двата тима биха с идентичен резултат - 2:1, съответно "Каляри" и "Сиена". По този начин "Лацио" е вече на второ място в Серия А, на само 5 точки от "Ювентус", а "Милан" е седми, също на 5 точки от зона Шампионска лига, но тепърва довечера от 21:45 играят "Наполи" и "Рома", така че росонерите могат да останат и по-назад от жадуваното трето място в калчото.

Фиорентина благодари на Бербатов, че се е отметнал

Президентът на Фиорентина Андреа Дела Вале благодари на Димитър Бербатов, че с отказа си да премине при "виолетовите" е позволил на к...

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com