Възелът в НБА се затяга

4875
Възелът в НБА се затяга

Битка докрай – това е мото на плейофите в НБА и то се потвърди за поредна вечер, след като вече в три от четирите серии отборът с домакинското предимство не може да се възползва от него.

Западна конференция

Чикаго Булс показа на Маями Хийт, че в плейофите лесно няма

Плейофите в НБА вървят с пълна пара, а изненадите в тях не спират. Осем дни извън състезателен ритъм определено оказаха влияние на дейс...


След като в неделя вечерта „Оклахома Сити Тъндър” спечели с две точки разлика първия мач в серията срещу „Мемфис Гризлис”. Сега обаче, във второто домакинство, „гръмотевиците” изпитаха мощта на гостите си и загубиха с 93:99.

Победата на „гризлис” дойде главно заради страховитата последна четвърт, която направи гардът им Майк Конли. Всъщност той реши мача с изстрел, подобен на този на Кевин Дюрант от първия мач, малко повече от минута преди края. Общо в мача Конли вкара 26 точки, хвана 10 борби и даде 9 асистенции. В последната част „Мемфис” вкара 31 точки, 13 от които на Конли. Марк Гасол се отчете с 24 точки, Зак Рандолф допринесе с 15, а Тони Алън – с 12 точки.

За „Оклахома”, без изненада, най-резултатен беше Кевин Дюрант с 36 точки. Дерек Фишер вкара 19, Серж Ибака – 11, а Реджи Джаксън – 10.

Серията е наравно – 1:1 победи.

Кевин Дюрант извади Оклахома след страхотна драма с Мемфис

Почивка няма - полуфиналите на пелйофите в двете конференции на НБА вече започнаха – при това със страшно интригуващи серии, а на...

Източна конференция


На изток отборът на „Ню Йорк Никс” взе реванш срещу „Индиана Пейсърс” – 105:79. Водещата фигура в мача беше Кармело Антъни с 32 точки за домакините. Освен него още четирима играчи на „Никс” завършиха с двуцифрен точков актив. За „Индиана” Пол Джордж вкара 20 точки, а резервите им се отчетоха с общо едва 8 точки, което ясно подсказва защо мачът завърши толкова катастрофално за „пешеходците”.

Огромната разлика в мача дойде в последната четвърт, когато „Ню Йорк” удари много мощно и спечели с 33:13 точки. Точно тогава Антъни се развихри и гостите не можаха да намерят отговор на играта му.

Серията е наравно – 1:1 победи.

Чикаго Булс прояви героизъм и отстрани Бруклин Нетс

Великденските чудеса действително озаряват нуждаещите се. Тази максима се потвърди и в решителния седми мач от първия кръг на плейофите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com