Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата в Казанлък се самосезира за случай с поразено от ток дете

17 декември 2019, 13:13 часа • 1889 прочитания

След като се самосезира Районна прокуратура - Казанлък, разпореди проверка по реда на Надзора за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите, съобщават от Апелативна прокуратура - Пловдив. Поводът са публикации и репортажи за пострадало 10-годишно момче, което на 11 декември е поразено от електрически ток в училищния двор на Основно училище (ОУ) „Антон Страшимиров“ в Казанлък.

Проверката трябва да установи на фактите по случая - собствеността на електрическия стълб с монтирания на него трансформатор, да се изиска и приложи към преписката писмен отговор от собственика, включително негов местен представител, каква функцията на съоръжението и какви мерки за обезопасяването му ще се предприемат. 

След приключване на проверката казанлъшката прокуратура ще се произнесе и ще издаде предписания на собственика за обезопасяване на обекта, ако е необходимо. 

Районна прокуратура - Казанлък, ръководи и разследване за престъпление по чл.137 от Наказателния кодекс - че на 11 декември в двора на казанлъшкото ОУ „Антон Страшимиров“ е изложено на опасност 10-годишното момче, което е лишено от възможността да се самозапазва поради малолетство.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес