Скъса се стената на язовир в Димитровградско

17456
Скъса се стената на язовир в Димитровградско
Снимка: БГНЕС

 

Стената на един от язовира край димитровградското село Странско се скъса заради снощните порои. Това каза за "Фокус" кметът на Димитровград Иво Димов.

"Екипи на Пожарната бяха на мястото и преди скъсването на стената и оказваха помощ на възрастни хора, чиито домове са под вода. На територията на селото има два язовира и този, на който се скъса стената има опасност да залее два квартала", добави градоначалникът.

Изпускат водите на язовир "Стамболийски" в Хасковско

Контролирано изпускане на водите на язовир "Стамболийски" до безопасно ниво започна днес (16 януари), съобщи БТА. В продължение на 12 ...

Евакуирани са гражданите на село Странско, а точно след този квартал е река Марица, която може да поеме цялата вода. Няма опасност за населението. Това каза за агенция „Фокус” главен инспектор Тодор Бързилов от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ГДПБЗН).

Междувременно стана ясно, че е обявено бедствено положение в общините Димитровград и Харманли заради усложнената обстановка от проливните дъждове, паднали тази нощ.

Решението е взето на заседание на Областния кризисен щаб в Хасково, съобщиха от Областната администрация, цитирани от БТА.

Заради валежите има проблеми и с придвижването.

Затворен е пътят Стара Загора – Димитровград, има залети над 20 населени места в областта, съобщиха от Областна дирекция на МВР в Стара Загора. Пет автомобила са закъсали и са отклонени встрани от пътя, а преминаването е невъзможно.

Преля язовир Добри дол в община Първомай

Прелял е язовир Добри дол в община Първомай, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Къщи и дворове в едноименното село са залети. ...

Затворен е и пътят Опан – село Венец. Продължават отводнителните дейности, пострадали и жертви на този етап няма, съобщават още от ОДМВР – Стара Загора.

 

Изпускат язовирите във Варненско

Три язовира във Варненска област се изпускат от вчера контролирано, за да се осигури свободен обем в тях. Това съобщи Доротея Василева,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора