За село Александрово ОИК разпоредила СИК "да спазва правилата"

4567
За село Александрово ОИК разпоредила СИК "да спазва правилата"

54% е избирателната активност за местен вот в общината към 17.00 часа и 14% за националния референдум. Общо 6754 души са дали своя вот за местните избори, а 3841 са пуснали бюлетина за референдума. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия в Павел баня.

По случая със село Александрово, където през деня жители на селото сигнализираха, че вотът на избирателите става явен, ОИК е взела решение и е разпоредила на Секционната комисия стриктно да спазва правилата.

Разкрива се тайната на вота в село Александрово

3680 души са гласували за местните избори и 2038 за националния референдум в община Павел баня към 13.00 часа, съобщи председателят на ...

"Жалбите валят една след друга. В момента членове на ОИК са в село Габарево по сигнал за купуване на гласове", коментира председателят на ОИК - Павел баня, Цанка Христова. Тя прогнозира също така, че в някои секции на община Павел баня изборният ден може да бъде удължен и след 19.00 часа.

Първите прогнозни резултати за развръзката на изборите в община Павел баня ще станат ясни към 22.00 часа, допълниха още от ОИК.

А иначе, 3680 души бяха гласували за местните избори и 2038 за националния референдум в община Павел баня към 13.00 часа, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК), Цанка Христова. Активността в проценти тогава бе съответно - 31% за местен вот и 15% за национален референдум.

Припомняме, че груби нарушения на изборния закон бяха отчетени още в началото на изборния ден в селата Осетеново, Търничени, Александрово, а по-късно и в село Габарево, които бяха свързани с неправомерна агитация, раздаване на бюлетини с предварително откъснати серийни номера, както и със струпване на хора по секциите. За известно време Общинската избирателна комисия в Павел баня нямаше връзка с ГРАО и ЦИК заради срив в системата.

Казанлъшката прокуратура образува досъдебно производство за намерени образци на бюлетини

278 образци на бюлетини са открити от полицията в кметството в село Габарево след подаден сигнал от секретаря на община Павел баня. Рай...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора